Thursday, 28 March, 2024

Αuτοκτόνησε 36χρονη υγειονομικός σε αναστολή, από την Έδεσσα. Πλεύρης: “Δεν ήταν στο ΕΣΥ”

Τέλος στη ζωή της έδωσε μια 36χρονη οδοντίατρος σε αναστολή, με καταγωγή από την Έδεσσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thes.gr

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι νεαρή υγειονομικός, η οποία βρισκόταν σε αναστολή αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με αναρτήσεις συναδέλφων υγειονομικών της 36χρονης Χρυσάνθης, η οδοντίατρος μη θέλοντας να εμβολιαστεί, τέθηκε σε αναστολή με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία χωρίς εισόδημα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναρτήσεις η 36χρονη απαγχονίστηκε στο σπίτι της.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στην τραγική υπόθεση, υπογραμμίζοντας πάντως πως «δεν ήταν στο ΕΣΥ» και πως ήταν «ιδιώτης γιατρός ή οδοντίατρος που ήταν σε αναστολή».

Στην τοποθέτησή του στον ANT1 ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε σχετικά:

«Το διάβασα στο Twitter. Δε μιλάμε για άτομο του ΕΣΥ, αλλά για ιδιώτη γιατρό ή οδοντίατρο που ήταν σε αναστολή.

Δεν μπορώ να μπω στους λόγους, φαντάζομαι ότι ισχύει κάτι τέτoιο.

Δεν μπορώ να πω στους λόγους, για έναν άνθρωπο που έκανε μια τέτοια πράξη. Το διαβάζω με επιθετικότητα στο Twitter. Όταν η πολιτεία παίρνει ένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και κρίνεται και συνταγματικό, όπως κρίθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, προφανέστατα αυτό το μέτρο θίγει κάποιους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν επιλογή και η επιλογή ήταν να εμβολιαστούν.

Δεν γνωρίζω την περίπτωση και δεν υπάρχει σύνδεση με το ΕΣΥ. Είναι λυπηρό το γεγονός, αλλά υπάρχει κάποιος να συνδέει τις δύο περιπτώσεις»;

Διαμαρτυρία ανεμβολίαστων υγειονομικών για την αυτοκτονία 36χρονης οδοντιάτρου

Φόρο τιμής κρατώντας ένα απλό κεράκι και λίγα λουλούδια απέτισαν σήμερα το πρωί δεκάδες υγειονομικοί σε αναστολή στην 36χρονη Χρυσάνθη που αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή της.

Η οδοντίατρος βρισκόταν σε αναστολή εργασίας επειδή δεν δεχόταν να εμβολιαστεί για περισσότερο από έναν χρόνο, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο και οικονομική ασφυξία. Έτσι, αρκετοί ήταν οι υγειονομικοί που συγκεντρώθηκαν το πρωί, έξω από την 3η Υγειονομική περιφέρεια για να αποχαιρετήσουν την 36χρονη συνάδελφό τους… «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι με αυτό που συνέβη. Πλέον η κατάσταση η οποία βιώνουμε σήμερα, είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε στο rthess.gr ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ. Γιώργος Σύρπης, ψυχίατρος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από αναρτήσεις υγειονομικών η 36χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου