Saturday, 20 April, 2024

Βάρκιζα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που λήστεψαν 15χρονο – Του άρπαξαν 20 ευρώ και το κινητό

Ακόμα ένα περιστατικό με ανήλικους σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αυτή τη φορά στη Βάρκιζα.

Ένας 14χρονος μαζί με έναν 12χρονο λήστεψαν έναν επίσης ανήλικο, ηλικίας 15 ετών, από τον οποίο άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο καθώς και 20 ευρώ που είχε στην κατοχή του.

Το ανήλικο θύμα αμέσως πήγε στον πατέρα του και ενημέρωσαν την αστυνομία. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μέσω της εφαρμογής εύρεσης του κινητού του παιδιού κατάφεραν και εντόπισαν τους δύο ανήλικους δράστες στην περιοχή της Γλυφάδας, ενώ, όπως προέκυψε, είχαν φύγει από το σημείο της ληστείας με λεωφορείο.

Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και σήμερα οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα. Εντύπωση προκαλεί πως, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν απασχολήσει και πάλι για παρόμοια αδικήματα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι υπάρχει ένας προβληματισμός για την έξαρση τέτοιων περιστατικών με ανήλικους, με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ. να εξηγούν στο iefimerida.gr πως πρόκειται για ένα φαινόμενο πολλών παραγόντων, με την αστυνομία ουσιαστικά να έρχεται στο τέλος, αν και πολλές φορές δεν επέρχεται ο σωφρονισμός μέσω της σύλληψης και τα ανήλικα συνεχίζουν τη δράση τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου