Tuesday, 23 April, 2024

Βίτσας: Προωθούμε τις διαδικασίες ένταξης των “προσφύγων”

Είναι γνωστή η ρήση «Μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις», η οποία αποδίδεται στους Κινέζους. Η συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζει έναν Αφγανό, τον Μοχάμεντ Μαχντί Χαϊσανί (ή… Ορφέα)

ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι… 18 χρονών. Δείτε την σχετική φωτογραφία του και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το κατά πόσο ο αφγανός αυτός είναι όντως 18χρονος…
Ο τύπος αυτός μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για «την Ημέρα του Μετανάστη» και μπορεί ο ίδιος (ο οποίος μένει πλέον σε διαμέρισμα μαζί με την μητέρα του, την μια αδελφή του και τον αδελφό του) να λέει ότι περιμένει να ταξιδέψει για την Γερμανία, μέσω της οικογενειακής επανένωσης, όπου βρίσκεται ο πατέρας του, αλλά μέρος των όσων είπε στην εκδήλωση άλλα φαίνεται να υποδηλώνουν «Δεν ήρθαμε να πάρουμε την πατρίδα σας ή τα σπίτια σας. Αναζητούμε ασφάλεια και ένα μέρος όπου θα μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Είμαστε νέοι, μπορούμε να μάθουμε, να δουλέψουμε…». Δεν σας φαίνεται σαν να επιζητεί την μονιμοποίηση-νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών που έρχονται παράνομα στην Χώρα μας;
Και αν ακουγόμαστε «υπερβολικοί» στον συλλογισμό μας, ιδού τι αναφέρει η «Καθημερινή» για την παρέμβαση του Βίτσα: «Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην εκδήλωση απέφυγε να αναφερθεί εκτενώς σε όσα συμβαίνουν στα νησιά, σημειώνοντας ωστόσο ότι στην Σάμο υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα. Περιορίστηκε να περιγράψει το όραμα της κυβέρνησης: “Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση του δικαιώματος σε μια κανονική ζωή, η πρόσβαση στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση, με ίσους όρους για όλους. Εργαζόμαστε με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων που βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας”, υπογράμμισε. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα δύο επόμενα έτη 2019-2020 θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις διαδικασίες ένταξης».
Είναι ολοφάνερο ότι το «ελληνικό» κράτος προωθεί με ένθερμο ζήλο και με «ιδιαίτερη βαρύτητα» τις «διαδικασίες ένταξης» των λαθρομεταναστών, πιστό στο σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας από Χώρα σε χώρο και του Ομοιογενούς Λαού της σε ετερογενή πληθυσμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου