Thursday, 28 March, 2024

Βατόπουλος: Ελπίζουμε να μην εξελιχτούμε σε μια νέα Ισπανία ή Πορτογαλία

«Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πιο μεταδοτικές, συνεπώς τα μέτρα πρέπει να είναι πιο αυστηρά, δήλωσε στον Αθήνα 9.84

ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής της Μικροβιολογίας της Δημόσιας Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα κι ελπίζουμε να μην εξελιχθούμε σε μια νέα Ισπανία ή Πορτογαλία, τόνισε προσθέτοντας ότι «αύριο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στην Επιτροπή η πιθανότητα να μπουν κι άλλες περιοχές στο βαθύ κόκκινο. Τα καλά νέα είναι ότι προχωρά ο εμβολιασμός και προστατεύεται πλέον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια ισορροπία, μιας καλής εξέλιξης και μιας κακής»

Ανέφερε πως «οι ΜΕΘ είναι πλέον στα όρια τους καθώς οι μεταλλάξεις του ίου είναι πιο μεταδοτικές» εκτιμώντας ότι «πρέπει να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα» «Είναι κατανοητό ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η οικονομία στενάζει κι ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, όμως η λύση είναι τα περιοριστικά μέτρα, γιατί η μετάδοση γίνεται μέσω των σταγονιδίων. Γι’ αυτό πρέπει να φοράμε μάσκα και να αποφεύγονται οι συνωστισμοί»
Τέλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι προχωρά ο εμβολιασμός και προστατεύεται πλέον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού λέγοντας πως «έχουμε καλύψει με τον εμβολιασμό εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερα πιθανότητα να νοσήσουν, δηλαδή ανθρώπους άνω των 60 ετών. Οι ασθενείς μικρότερης ηλικίας που νοσηλεύονται, δεν είναι τόσο βαριά όσο εκείνοι που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία» πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου