Friday, 29 March, 2024

Βεβήλωσαν και έσπασαν το μνημείο της Χαλκομάτας

Ένα απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες στο μνημείο της Χαλκομάτας. Οι έφεδροι καταδρομείς Στερεάς Ελλάδος που διέσωσαν το μνημείο

και καλλώπισαν τον περιβάλλοντα χώρο παίρνοντας το υπό την προστασία τους και φροντίζοντας το, αντίκρισαν τις παρακάτω εικόνες. Άγνωστοι, έσπασαν και βεβήλωσαν το μνημείο προκαλώντας θλίψη και οργή.

Αν και η Δεσποτόβρυση και το μνημείο της Χαλκομάτας αποτελούν σημεία τεράστιας ιστορικής αξίας για την περιοχή μας, δυστυχώς ξεχάστηκαν, παραμελήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν από την ελληνική πολιτεία.

Μέχρι πρότινος, το μνημείο-που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Λαμία, στην παλαιά Ε.Ο προς τον Μπράλλο-ψυχορραγούσε ανάμεσα στην άγρια βλάστηση, στα αγκάθια και τις πουρναριές. Μισογκρεμισμένο, έτοιμο να καταρρεύσει. Μέχρι που η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων αποφάσισε να το συντηρήσει και να το αναδείξει. Με ατέλειωτες ώρες προσωπικής εργασίας, η “ζούγκλα του Αμαζόνιου” που περικύκλωνε το ιερό σημείο, καθαρίστηκε και ευπρεπίστηκε. Το μνημείο συντηρήθηκε, αλλά άγνωστοι-βέβηλοι το έσπασαν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου