Thursday, 28 March, 2024

Βοστώνη-Αθήνα: Ξανά απευθείας αεροπορική σύνδεση μετά από ένα τέταρτο του αιώνα

Γεγονός είναι από την Παρασκευή η έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Βοστώνης με την Αθήνα από τη Delta Airlines, η οποία μάλιστα

είναι η πρώτη που συνδέει απευθείας τις δύο πόλεις μετά από 25 χρόνια.

Η πτήση της Delta θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας διαβιούν περίπου 150 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς. Η πτήση στο παρθενικό της ταξίδι αναχώρησε με 100% πληρότητα. 

Παρουσία τουριστικών πρακτόρων της Μασαχουσέτης, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Delta Airlines Τσακ Ίμχοφ είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο αναλυτικά τη στρατηγική της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση, ενώ, στην εκδήλωση της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, ο τοπικός διευθυντής της Delta Πρατίκ Πατέλ υπογράμμισε την προτεραιότητα της Ελλάδας ως προορισμού και τη σημασία της νέας απευθείας πτήσης. Σε πανηγυρικό κλίμα, με έπαρση της γαλανόλευκης, ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, παραδοσιακούς χορούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και δεξίωση με ελληνικά εδέσματα εορτάστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης η έναρξη από την εταιρεία Delta Airlines της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Βοστώνης-Αθήνας. 

Ο Ελληνοαμερικανός μακροβιότερος κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιος Πρόεδρος Μάικλ Ντουκάκης χαιρέτισε την ιστορική για την ομογένεια της Νέας Αγγλίας εξέλιξη που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην ομογένεια. Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αεροδρομίου Μάσπορτ, ομογενής Λιου Ευαγγελίδης που αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ελληνικές του ρίζες από την περιοχή της Ηπείρου. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ευχαρίστησε τα στελέχη των αεροδρομίων της Βοστώνης και της Αθήνας και εξήρε το έργο των στελεχών της ομάδας εργασίας του Γενικού Προξενείου που επί τέσσερα χρόνια εργάστηκαν εθελοντικά για την έναρξη της απευθείας πτήσης, κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εστιάζοντας στους τομείς της έρευνας αγοράς, ανάλυσης δεδομένων, δημοσίων σχέσεων, μάρκετινγκ και της ανάπτυξης αερογραμμών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου