Thursday, 25 April, 2024

Βουλή με Βασίλη Λεβέντη δείχνουν τα exit polls

Σημαντική νίκη της Ένωσης Κεντρώων καταγράφουν τα αποτελέσματα

Ο «εκκεντρικός» Βασίλης Λεβέντης και το κόμμα του, η Ένωση Κεντρώων, φαίνεται πως καταφέρνουν τελικά και εισέρχονται για πρώτη φορά στη Βουλή, όπως δείχνουν τουλάχιστον τα exit polls που ανακοινώθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης. Έπειτα από αρκετές προσπάθειες, αυτή τη φορά η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να συγκεντρώνει το απαραίτητο 3% που θα της επιτρέψει να περάσει το κατώφλι της Βουλής.

Μετά τη μεγάλη έκπληξη που έκανε το κόμμα στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, όταν και συγκέντρωσε το ποσοστό του 1,79%, σήμερα επιτυγχάνει και λαμβάνει το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του. Τα exit polls που ανακοινώθηκαν καταγράφουν ποσοστό 3,2 – 4,2% για την Ένωση Κεντρώων. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος στις εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων ετών δεν κατόρθωνε να συγκεντρώνει πάνω από 1% της ψήφου των πολιτών.

Με βασικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας την καταπολέμηση της διαφθοράς και βάζοντας στο στόχαστρο τους «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους κατορθώνει να πετύχει τον στόχο του και να εισέλθει στη Βουλή.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του σήμερα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δήλωσε αισιόδοξος και με το παραπάνω για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή. «Αν και το τελευταίο δεκαήμερο εκτοξεύτηκε πολύ λάσπη εναντίον μου, ο λαός και η νεολαία θα μιλήσει σήμερα. Προσδοκώ μεγάλο ποσοστό άνω του 3%» ανέφερε ο κ. Λεβέντης διευκρινίζοντας πως στη Μακεδονία, κατά την γνώμη του, θα συγκεντρώσει περίπου 15% γεγονός που συνολικά θα ανεβάσει το ποσοστό του γύρω στο 6%.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου