Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βόλος: Εισαγγελέας για τον ξυλοδαρμό ανηλίκων στην ‘Κιβωτό του Κόσμου’

Στα “χέρια” της Εισαγγελίας του Βόλου πέρασε η υπόθεση των καταγγελιών που κατέθεσε ο αθλητής και πρώην συνεργάτης της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι 

για τον ξυλοδαρμό τριών παιδιών από στέλεχος του φορέα.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η  καταγγελία και αν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων προσώπων σε βαθμό πλημμελήματος. Η έρευνα ανατέθηκε  στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και αναμένεται να κληθούν για κατάθεση ο Χρόνης Χλίτσιος, υπάλληλοι του φορέα, αλλά και οι ανήλικοι που φέρονται να κακοποιήθηκαν.

Ο κ. Χλίτσιος κατήγγειλε ότι στις 3 Αυγούστου καταγράφηκε περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου που εργάζεται στην Αθήνα, σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στον Βόλο. Σε επίσημη καταγγελία στην Ασφάλεια προχώρησε στις 19 Αυγούστου και ανέφερε πως μέσα σε 8 μήνες  εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, γι΄αυτό και πήρε την απόφαση να το καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν.

“Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε).

Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος.

ΥΓ. Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην Ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου”, ανέφερε ο κ. Χλίτσιος.

Τι απαντά η “Κιβωτός του Κόσμου”

Μετά την καταγγελία  υπήρξε απάντηση από τους υπεύθυνους της Δομής:  «Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Δομής του Βόλου, τρεις ανήλικοι (έφηβοι), συνοδευόμενοι από τον παιδαγωγό τους, έκαναν προφορική αναφορά σε μεμονωμένο περιστατικό άσκησης σωματικής βίας που φαίνεται να έλαβε χώρα μία εβδομάδα πριν (στις 3 Αυγούστου) από συγκεκριμένο στέλεχος του φορέα (ο οποίος δεν ανήκει στο δυναμικό της Δομής του Βόλου)… διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου