Friday, 19 April, 2024

Βόλος: Κατάρες και βρισιές στους δικαστές. Στη φυλακή δυο αθίγγανοι για κλοπή

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν χθες δύο από τους τρεις κλέφτες αποθήκης στη Όθρυ, με τους αθίγγανους συγγενείς τους

και τις συζύγους τους να ολοφύρονται έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και να καταριούνται τους δικαστές. Οι δύο από τους τρεις συγγενείς που άδειασαν μια αποθήκη και όσα υλικά είχε το οικόπεδο, καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή γιατί  είχαν βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο με κλοπές, ληστείες και διακίνηση. Ο μόνος που δεν οδηγήθηκε στη φυλακή ήταν ένας 34χρονος που καταδικάστηκε σε 6 μήνες με αναστολή.

Συνελήφθησαν προχθές  το απόγευμα στον Αλμυρό από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, τρεις άνδρες Ρομά ηλικίας 48, 43 και 24 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν κλέψει από αποθήκη αγροκτήματος διάφορα εξαρτήματα γεωργικά εξαρτήματα και μεταλλικά αντικείμενα, ιδιοκτησίας 47χρονου.

Ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε από συγχωριανούς του για την κλοπή, ακολούθησε το αυτοκίνητο με τους τρεις κλέφτες,  που φόρτωσαν τα κλεμμένα σε φορτηγάκι και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι κλέφτες δεν αρνήθηκαν πως εισέβαλλαν σε ιδιωτικό χώρο λέγοντας πως η αποθήκη ήταν ξεκλείδωτη και όσα μηχανήματα ήταν στον αύλειο χώρο ήταν σκουριασμένα και κατεστραμμένα . Όταν τους σταμάτησε η αστυνομία δεν προέβαλαν  καμία αντίσταση και θέλησαν να επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα αλλά και να αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη,  που δεν δέχτηκε ωστόσο την συγγνώμη και την «προσφορά» τους.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια, τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους, ο οποίος χθες δήλωσε στο δικαστήριο πως τα αντικείμενα που εκλάπησαν όπως ένα αποσυναρμολογημένο φορτηγό, μια πρέσα, μια φτερωτή και ένας πυλώνας ανεμογεννήτριας και άλλα μικρότερης αξίας υλικά κόστιζαν περίπου 7000 ευρώ, με τον συνήγορο των κατηγορουμένων να εκτιμά πως η αξία των κλοπιμαίων δεν υπερέβαινε τα 200 ευρώ… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου