Wednesday, 24 April, 2024

Βόλος: Πώς πέθανε η 14χρονη Έλενα «Δεν είχε ούτε γρατζουνιές ούτε τίποτα, ψέματα λένε»

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο θάνατος της 14χρονης Έλενας από τον Βόλο, η οποία μετά από 6 μήνες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Το κορίτσι, που διέμενε με τη μητέρα, τον πατριό του και το ετεροθαλές αδερφάκι του, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, φέρεται να έπεσε στην μπανιέρα του σπιτιού της, στις 4-1-2022.

Μέσω προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε, η Εισαγγελία ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες υπό τις οποίες τραυματίστηκε και στη συνέχεια άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι συγγενείς της, στους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου τη μετέφεραν οι ίδιοι, με ΙΧ αυτοκίνητο, χωρίς να καλέσουν το ΕΚΑΒ, η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο. Οι γιατροί ωστόσο, έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πώς προκλήθηκαν.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ανατέθηκε στην Αστυνομία και τις καταθέσεις που θα ληφθούν από τους συγγενείς και τους γιατρούς, η Εισαγγελία Βόλου ζητεί να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον τραυματισμό της. Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων επισήμανε πως μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά. Ως προς την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε: “Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία”.

“Δεν είχε ούτε εκδορές ούτε τίποτα, ψέματα”, λένε οι παππούδες της

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες από την κηδεία της 14χρονης. Οι συγγενείς της την αποχαιρέτησαν ντυμένη νύφη, ραίνοντάς τη με λουλούδια, με όλο το Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας να έχει βυθιστεί στο πένθος και να είναι συντετριμμένο από τον χαμό της ανήλικης. Ο παππούς της 14χρονης μιλώντας στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega ανέφερε: “Πήγε να κάνει μπάνιο και γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι κάτω. Από ανακοπή μας είπαν… δεν ξέρω πολλά… είμαστε χάλια…”.

“Την είδαμε μέσα στο νοσοκομείο, μας άκουγε που μιλάγαμε, δάκρυζαν τα μάτια της, δάκρυζαν… δεν μπορούσε να απαντήσει… ήταν σπασμένο το κρανίο της” πρόσθεσε ο παππούς της 14χρονης. Η 14χρονη έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τον θάνατό της, με τις συνθήκες του ατυχήματος στο μπάνιο να παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η γιαγιά της κοπέλας, που ήταν στο πλάι της, διαψεύδει ότι το κορίτσι είχε εκδορές. “Τίποτα. Το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές, ούτε τίποτα, ψέματα λένε όλοι. Εγώ έκατσα 20 ημέρες μαζί της, μέσα στο νοσοκομείο, ήταν 6 μήνες, 7 νομίζω” ανέφερε, ενώ το ίδιο υποστήριξε και ο παππούς της 14χρονης.

Βόλος: Τι αναφέρει το Νοσοκομείο για την υπόθεση της 14χρονης

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Βόλου, την ανήλικη μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο νοσοκομείο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα με το αγροτικό τους όχημα, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε ηλεκτροπληξία, ενώ η 14χρόνη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και χωρίς σφυγμό.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Έγινε αμέσως μετά, η μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε», αναφέρει το νοσοκομείο του Βόλου.

Ποια ερωτήματα δημιουργήθηκαν γύρω από το περιστατικό

«Μας δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα, γιατί ένα παιδί να κάνει μπάνιο στις 03:00 τα ξημερώματα, είναι ασυνήθιστο. Τα παιδιά δεν κάνουν μπάνιο μεταμεσονύχτιες ώρες. Επίσης η 14χρονη ήταν ντυμένη και χωρίς σφυγμό, χωρίς τις αισθήσεις της. Μας είπαν ότι την βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο και την έντυσαν για να την φέρουν στο νοσοκομείο. Όταν βλέπεις το παιδί σου, ουσιαστικά νεκρό στο μπάνιο, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, και είναι γυμνό, το αρπάζεις, το τυλίγεις με ένα σεντόνι και το φέρνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νοσοκομείο… δεν χάνεις χρόνο, να βρεις ρούχα, να το ντύσεις κτλ.», αναφέρουν πληροφορίες του νοσοκομείου, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο του Βόλου «η 14χρονη είχε τραύματα στο κεφάλι. Τι είδους τραύματα ήταν αυτά, για αυτά αρμόδιοι είναι οι ιατροδικαστές. Η 14χρονη ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο που μπορεί όντως να έπεσε και να χτύπησε στην μπανιέρα και να έχασε τις αισθήσεις της. Μπορεί στην προσπάθειά της να βγει από την μπανιέρα, έχοντας ήδη χτυπήσει, να έχασε τις αισθήσεις μετά και να έγιναν εκδορές. Όλα αυτά όμως είναι εικασίες, όπως σας είπα αρμόδιοι για τέτοια θέματα είναι οι ιατροδικαστές».

Τι αναφέρει ο πατέρας της άτυχης 14χρονης

«Την έχουμε μεταφέρει από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην εντατική και από εκεί μετά, την δεύτερη ημέρα κάναμε χειρουργείο, ένα μεγάλο χειρουργείο, κάναμε στο κεφάλι, αφαιρέσαμε ένα μεγάλο κόκκαλο από το κρανίο της για να δώσει χώρο και οξυγόνο στο κεφάλι και από εκεί και μετά η μικρή όταν συνήλθε ήταν χάλια, δεν μπορούσε να μιλήσει ήταν σαν ένα φυτό», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού.

Τι αναφέρει το νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

«Είναι μια πολύ τραγική ιστορία, μας στεναχώρησε όλους. Η 14χρονη ήταν 6 μήνες στο νοσοκομείο μας. Πολύ βαρύ περιστατικό. Για χτύπημα δεν μας αναφέρθηκε κάτι. Μας ήρθε ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε σχετικά γιατρός του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Για ποιον λόγο έχασε τις αισθήσεις, για ποιο λόγο έπαθε ανακοπή αρχικά, δεν το γνωρίζουμε. Μας είπαν ότι την βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο χωρίς τις αισθήσεις της. Ηλεκτροπληξία, επειδή μας αναφέρθηκε και εμάς, δεν είχε, γιατί δεν υπήρχε σχετικό τραύμα με πύλη εσόδου-εξόδου ρεύματος. Δεν είχαμε προσέξει κάτι να μας κάνει εντύπωση, κάτι εμφανές. Αν είχε εκδορές μπορεί να ήταν στο πλαίσιο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Πάντως όταν χειρουργήθηκε δεν είχε κάποια χτυπήματα που να δείχνουν κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο που ήταν αποτέλεσμα ανοξυγονομίας», συμπλήρωσε ο γιατρός. Ο Εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου της 14χρονης, με τους συγγενείς της να υποστηρίζουν ότι έπεσε και χτύπησε την ώρα που έκανε μπάνιο τα μεσάνυχτα της 4ης Ιανουαρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου