Friday, 19 April, 2024

Βόλος: Συμμορία Βούλγαρων με τηλεφωνικές απάτες, απέσπασε 65.000 € από 7 οικογένειες

Ηλικιωμένοι έπεφταν θύματα επιτήδειων και έδιναν τα χρήματα των κόπων μιας ζωής μέσα σε μαύρες σακούλες,  τα οποία παραλάμβανε μια 55χρονη Βουλγάρα.

Η ίδια δήλωσε στην εισαγγελία πως δεν εξαπατούσε τα θύματα, αλλά μόνο παραλάμβανε τα λεφτά και αρνήθηκε να αποκαλύψει τους συνεργούς της, που όταν πιαστούν θα καθίσουν στο “σκαμνί” όπως και η ίδια για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσαν επτά οικογένειες στον Βόλο με τους δράστες να αιφνιδιάζουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και να ισχυρίζονται ότι το εγγόνι τους ή το παιδί τους κινδυνεύει να μείνει ανάπηρο. Ένας άντρας  που μιλούσε σπαστά ελληνικά, γεγονός που παραδόξως κανέναν δεν παραξένευε, προσπαθούσε υποδυόμενος από το γιατρό και πότε τον αστυνόμο να αποσπάσει τα χρήματα και τα κατάφερνε. Η γυναίκα από την Βουλγαρία που παραλάμβανε και τα χρήματα έδινε στο τηλέφωνο ρεσιτάλ ερμηνείας παριστάνοντας το συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Πότε φώναξε “πονάω, μαμά» και πότε “πονάω γιαγιά”

Οι απατεώνες έκαναν και παζάρια στα λεφτά, αλλά μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν να αποσπάσουν από κάθε οικογένεια από 3000 έως 10.0000 ευρώ. Συνολικά συγκέντρωσαν 60.000 τα οποία άφηναν σε κάδους ή εμφανιζόταν και η ίδια η εισπράκτορας Βουλγάρα. Σε μια περίπτωση παραπλάνησαν 90χρονη, που πείστηκε πως η εγγονή της έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση για να μην της κόψουν το πόδι.

Μετά την εξιχνίαση της απάτης, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έψαχναν την προαναφερόμενη γυναίκα-αράχνη από σπίτι σε σπίτι για να την εντοπίσουν. Στην κατοχή της 55χρονης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 6.500 ευρώ, ενώ ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος καθώς μηνύσεις κατέθεσαν 7 θύματα.

gegonota.news.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου