Thursday, 25 April, 2024

ΓΓ Υπ. Παιδείας για ξυλοδαρμό 11χρονου: Το περιστατικό διερευνάται. Θα υπάρξουν συνέπειες

Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια επίθεση από ομάδα ανηλίκων δέχτηκε ένας 11χρονος μαθητής δημοτικού στο προαύλιο του σχολείου του στα Πατήσια

αλλά και ανήλικης μαθήτριας, από συνομήλικες της στη Θεσσαλονίκη… Ατελείωτα πλέον τα περιστατικά άγριας βίας μεταξύ ανηλίκων…

Όπως κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού το οποίο νοσηλεύεται, περί τις 12:45 το μεσημέρι της Τετάρτης,  ο 11χρονος δέχτηκε άγρια επίθεση με γροθιές και λακτίσματα με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει.

Το περιστατικό διερευνάται και θα αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν, όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. «Φυσικά με το που το αντιληφθήκαμε έχουμε μιλήσει και με την με αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης και με τη διευθύντρια του σχολείου. Θέλουμε να έχουμε όλα τα δεδομένα. Έγινε ένα περιστατικό, ακούμε διάφορες απόψεις, εμείς παρεμβαίνουμε άμεσα και όταν έχουμε πλήρη εικόνα δίνουμε τις αντίστοιχες εντολές και τις οδηγίες ώστε θα εφαρμοστεί επακριβώς η κείμενη νομοθεσία», είπε ο κ. Κόπτσης στο Πρώτο Πρόγραμμα και συνέχισε:

«Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν και φυσικά έχουμε πει ότι όντως είναι κοινωνικό φαινόμενο και ό,τι αφορά την ψυχή των παιδιών θέλει χρόνο γιατί πίσω από εδώ κρύβονται αίτια και στο σπίτι και στην οικογένεια».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «είμαστε πάνω από το πρόβλημα και όσον αφορά τη δομή που δημιουργούμε και πέρα από αυτά που έχουμε κάνει με τους ψυχολόγους, με τους συμβούλους σχολικής ζωής και τις επιμορφώσεις, η πλατφόρμα θα ανοίξει, δηλαδή είμαστε στην τελευταία φάση σύνταξης όλων των υπουργικών αποφάσεων, είναι σχεδόν έτοιμες έχουν ήδη σχηματιστεί, έχουμε οργανώσει όλο το πλαίσιο των υπουργικών αποφάσεων και η πλατφόρμα είναι πανέτοιμη, γίνονται οι τελευταίες δοκιμές. Θα είμαστε έτοιμοι άμεσα και θέλουμε πολύ συγκροτημένα αυτό να βγει στην εκπαιδευτική κοινότητα για να έχει αποτελεσματικότητα».

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη, σημείωσε, σύμφωνα με την ertnews.gr, ο Γ. Γ. του υπ. Παιδείας. «Πρέπει με την άκρη του ματιού μας να είμαστε έτοιμοι να δούμε όταν θα πρωτοεμφανιστεί. Για να φτάσει ένα φαινόμενο να γίνει ακραίο έχει δείξει σημάδια. Αλίμονο αν ή το σχολείο ή το σπίτι ή από κοινού δεν έχουμε διαπιστώσει σε όλη την πορεία τα σημάδια αυτά που μας έχει δώσει. Τότε κάτι φταίει. Αυτά τα σημάδια, κάθε περιστατικό και το σημερινό και το προχθεσινό και όλα τα φαινόμενα έχουν δώσει σημάδια κατά καιρό. Κάποιοι δεν το διαπίστωσαν, κάποιοι δεν έδωσαν ίσως την αναμενόμενη βαρύτητα που έπρεπε να δοθεί είτε λέγεται σπίτι ή σχολείο» επισήμανε ο κ. Κόπτσης ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

«Φυσικά όποιος έχει ευθύνες θα έχει συνέπειες. Από την άλλη τα παιδιά μας πρέπει με ένα παιδαγωγικό μέσο αντιμετώπισης να τα αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή πρέπει και να τα εντάξουμε στην κοινωνική ομάδα και να διώξουμε όλους τους παράγοντες που έχουν δημιουργήσει αυτό το φαινόμενο και να επουλώνουμε την πληγή και να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο κλίμα που να συνεχιστεί εύρυθμα η λειτουργία του σχολείου. Είναι μια ισορροπία που δεν είναι καθόλου εύκολη. Και από την άλλη πλευρά, βαρύτητα στην ψυχοσωματική, ψυχοκοινωνική πλευρά ώστε το παιδί να ενταχθεί, να διώξει όλες αυτές τις φοβίες, όλους τους παράγοντες που δημιούργησαν τα φαινόμενα αυτά» είπε καταλήγοντας ο κ. Κόπτσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου