Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γενική απεργία την Πέμπτη κόντρα στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο. Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. Κλαυθμώνος. Κινητοποιήσεις για την ίδια ημέρα ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.
Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.
Στην κινητοποίηση της Πέμπτης θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία για την Τετάρτη 2/12 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης. Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Γενική απεργία την Πέμπτη κόντρα στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου