Friday, 29 March, 2024

Γιατί να πάτε βόλτα; Καθίστε σπίτι σας ή περπατήστε!

Οι άνθρωποι επειδή μας ψεκάζουν νομίζουν ότι τα ανεχόμαστε όλα, αλλά προφανώς βρίσκουν και κάνουν διότι αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα!

Απίστευτη δήλωση Σπίρτζη: “Αύξηση στα εισιτήρια σε όσους δεν έχουν ανάγκη”!
«Αν εγώ θέλω να πάρω το μετρό ή το λεωφορείο για να πηγαίνω βόλτα, ή αν θέλω να πηγαίνω σε μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση για να ταξιδέψω με το αεροπλάνο, θα επιβαρυνθώ κάτι παραπάνω. Αυτός όμως δεν είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη»
Η κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε όσους δεν είχαν ανάγκη τόνισε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε μεταγενέστερη δήλωσή του στη Βουλή απέδωσε την αύξηση στον ΦΠΑ.
«Αυτοί που βγάζουν τη μηνιαία κάρτα με τα 30 ευρώ γιατί αυτοί έχουν ανάγκη, είτε την τριμηνιαία το πολύ – πολύ, ή όσοι είχανε δικαίωμα στο 50% εισιτήριο που δεν αυξάνεται, ή οι άνεργοι που δεν πληρώνουν ούτε 10 λεπτά, αυτές είναι οι ομάδες που προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε και αυτό κάναμε. Αν εγώ θέλω να πάρω το μετρό ή το λεωφορείο για να πηγαίνω βόλτα, ή αν θέλω να πηγαίνω σε μια πολύ μεγαλύτερη απόσταση για να ταξιδέψω με το αεροπλάνο, θα επιβαρυνθώ κάτι παραπάνω. Αυτός όμως δεν είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Εγώ αυτό που θέλω να πω για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών είναι τα εξής. Βεβαίως θα μπορούσαμε να έχουμε μείωση των εισιτηρίων. Πότε: Αν είχε ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο, υπήρξαν όμως τεράστιες καθυστερήσεις, κι εμείς φροντίσαμε να συντμήσουμε τους χρόνους, και μέχρι τέλος καλοκαιριού να εγκατασταθεί στα λεωφορεία, ενώ, μέχρι τέλος του χρόνου να εγκατασταθεί και στα μέσα σταθερής τροχιάς» πρόσθεσε. Εξάλλου, μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο υπουργός απέδωσε την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη συμφωνία με τους δανειστές που επέβαλλαν την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%.
«Μακάρι να μπορούσαμε να απορροφήσουμε την αύξηση του ΦΠΑ μέσα στην τιμή του εισιτηρίου» ανέφερε ο κ Σπίρτζης, προσθέτοντας ότι «παρόλα αυτά, καταφέραμε να μην επιβαρυνθούν συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας».
Τον πρωθυπουργό σατιρίζει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Ευθύνες στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών για τις αυξήσεις στα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες επιρρίπτει Το Ποτάμι σε ανακοίνωση με επιγράφεται «το ακριβό κόστος του φθηνού λαϊκισμού του κυρίου Σπίρτζη».

Γιατί να πάτε βόλτα; Καθίστε σπίτι σας ή περπατήστε!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου