Friday, 29 March, 2024

Γιατί Alpha και Σαββίδης δεν πήραν άδεια ενώ έδωσαν περισσότερα από ΣΚΑΪ και Καλογρίτσα

Πώς γίνεται να προσφέρεις σχεδόν 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από τους αντιπάλους σου και να μην παίρνεις τηλεοπτική άδεια; Η εξήγηση είναι απλή: this is poker!

Η διαδικασία για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ήταν γνωστή εξαρχής: όποιος προσφέρει τα περισσότερα θα αποκτήσει το δικό του κανάλι. Μόνο που στη συγκεκριμένη δημοπρασία δύο σχήματα προσέφεραν περισσότερα, αλλά δεν πήραν τίποτα.

Για την DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED του Ιβάν Σαββίδη και την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) του Δημήτρη Κοντομηνά ο λόγος, που προσέφεραν 61,5 εκατ. ευρώ και 61 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, αλλά είδαν τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου και τον Καλογρίτσα να παίρνουν άδειες με τιμήματα «μόλις» 43,6 εκατ. και 52,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια «σκιά» στην όλη διαδικασία. Απλά, Σαββίδης και Κοντομηνάς πόνταραν το λάθος ποσό τη λάθος στιγμή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν είχαν προσφέρει αυτά τα χρήματα στις μάχες για την πρώτη ή τη δεύτερη άδεια, θα ήταν τώρα κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας. Αλλά ήταν έτσι δομημένη η δημοπρασία, που σε κάθε «τελικό» για τηλεοπτική άδεια ετίθεντο αντιμέτωπα δύο σχήματα.

Και οι Σαββίδης και Κοντομηνάς έπεσαν σε δυνατούς «παίκτες» στους… τελικούς για την τρίτη και την τέταρτη άδεια, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ήταν περισσότερο αποφασισμένοι.

Ουσιαστικά, δηλαδή, Σαββίδης και Κοντομηνάς έπαιξαν και έχασαν σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ, μεγάλος νικητής της οποίας αναδείχθηκε φυσικά ο ΣΚΑΪ, που προσφέροντας 30 εκατ. ευρώ λιγότερα από Μαρινάκη και Κυριακού (ΑΝΤ1) έγινε κάτοχος του ιδίου αντικειμένου: της πολυπόθητης τηλεοπτικής άδειας.

Όσο για το Star και την κυπριακή εταιρεία που επίσης συμμετείχαν στη δημοπρασία, οι προσφορές τους (13 εκατ. και 18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) αποδεικνύουν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια… περιουσία για να αποκτήσουν άδεια.

Ιδού οι νικητές της δημοπρασίας και τα ποσά που πρόσφεραν:

ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος – 43,6 εκατ.ευρώ

Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας – 52,6 εκατ.ευρώ

AΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού – 75,9 εκατ.ευρώ

Alter Ego, Βαγγέλης Μαρινάκης – 73,9 εκατ.ευρώ

Οι υποψήφιοι που δεν πήραν άδεια και οι προσφορές που έκαναν:

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR): 13 εκατ. ευρώ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED – Ιβάν Σαββίδης: 61,5 εκατ. ευρώ

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) – Δημήτρης Κοντομηνάς: 61 εκατ. ευρώ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP): 18 εκατ. ευρώ

iefimerida.gr

Γιατί Alpha και Σαββίδης δεν πήραν άδεια ενώ έδωσαν περισσότερα από ΣΚΑΪ και Καλογρίτσα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου