Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γιατί δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα ο δολοφόνος της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Γιατί δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα ο δολοφόνος της Καρολάιν

Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν με την 11 μηνών κορούλα τους, στα Γλυκά Νερά. Ο συζυγοκτόνος, που επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο, προσπαθώντας να πείσει τις αστυνομικές Αρχές και την κοινή γνώμη, ότι δράστες της στυγερής δολοφονίας ήταν “ληστές”, δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστικούς λειτουργούς για τους ισχυρισμούς του. Έπειτα από την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη των δύο δικαστικών λειτουργών και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί υπό ειδικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας. Τα στοιχεία της ενοχής του, εξάλλου, ήταν συντριπτικά. Πέραν από την ομολογία του ότι εκείνος ήταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, ακράδαντα ήταν και τα ψηφιακά πειστήρια που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ότι ο 33χρονος πιλότος ήταν εκείνος που σκότωσε και σκηνοθέτησε τη ληστεία μετά φόνου.Τα ψηφιακά πειστήρια

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η Αστυνομία έχει προσκομίσει τα ψηφιακά στοιχεία της υπόθεσης. Συγκεκριμένα:

– τι αποτυπώνεται από την κάμερα, από την οποία έχει αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης

– το smartwatch της Καρολάιν που δείχνει τους παλμούς, την ώρα που κοιμόταν, την ώρα που ξυπνάει, και πότε αρχίζουν να ανεβαίνουν απότομα οι παλμοί

– και τα κινητά τηλέφωνα του Μπάμπη και της Καρολάιν

Οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, ο 33χρονος συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, δεν θα τεθεί τελικά σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς έχει κάνει τεστ κορονοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό. Θα περάσει το βράδυ σε επιλεγμένο κελί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, εκεί όπου θα βρίσκεται μαζί με ακόμη τρεις κρατούμενους. Συγκεκριμένα, ο ένας είναι υπόδικος για λαθρεμπόριο, ο δεύτερος είναι πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος, κατηγορούμενος για ναρκωτικά και ο τρίτος επίσης κατηγορούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο 33χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν θα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών και θα προαυλίζεται κανονικά με όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους της συγκεκριμένης πτέρυγας. O λόγος που επέλεξαν την 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού είναι ώστε να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα του 33χρονου συζυγοκτόνου.

Τον αποδοκίμασαν στα δικαστήρια

Ο συζυγοκτόνος έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Τρίτης. Η μεταγωγή του έγινε με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια άρχισαν να φωνάζουν μόλις έφτασε ο πιλότος “Τέρας, κτήνος. Να σαπίσεις στη φυλακή”.
Παραιτήθηκε ο Βασίλης Σπύρου

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 33χρονου πιλότου ο ένας εκ των δύο συνηγόρων που είχε αναλάβει την υπόθεση, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Ειδικότερα, λίγο προτού ο συζυγοκτόνος οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί, ο δικηγόρος του Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί. “Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους” ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους. Σε ερώτηση για το εάν ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και αν κάτι τέτοιο σχετίζεται με την παραίτηση του κ. Σπύρου, ο κ. Παπαϊωαννίδης απάντησε ότι “το έχουμε πει εδώ και αρκετές ημέρες γιατί είναι μία πράξη την οποία θα την είχαμε κάνει. Εδώ και τρεις ημέρες δεν έχουμε κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια. Οπότε αυτομάτως στο τελικό στάδιο που είμαστε τώρα σε επίπεδο απολογίας και ανακριτή δεν το έχουμε κάνει και δεν είναι αυτή η βλέψη μας. Σε καμία περίπτωση”.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες με τον 33χρονο, ο δικηγόρος του είπε ότι “συζητήσαμε τις λεπτομέρειες επί της ουσίας. Είναι έτοιμος να διαφωτίσει όλη την υπόθεση, το τι έγινε εκείνη την τραγική νύχτα και πώς εξελίχθηκαν τα περιστατικά. Τα πραγματικά περιστατικά θα περιγραφούν από τον εντολέα μου και οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να κρίνουν”.

Μητέρα Καρολάιν: “Έχασα το παιδί μου, αν χάσω και το εγγόνι μου θα είναι η χαριστική βολή”

Σκοπό της ζωής τους έχουν βάλει οι γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν την απόδοση δικαιοσύνης αλλά και την ανατροφή της μικρής Λυδίας. “Φοβάμαι ότι τα πραγματικά περιστατικά, η συμπεριφορά και η εν γένει προσωπικότητα του κατηγορουμένου έχουν αποστερήσει από τον εκλεκτό συνάδελφο της υπεράσπισης το δικαίωμα ισχυρισμού ότι η εγκληματική πράξη έγινε εν βρασμώ ψυχής. Όταν μιλάμε για βρασμό ψυχικής ορμής, μιλάμε για αιφνίδια διέγερση συναισθήματος. Ένας άνθρωπος που κοιμάται πώς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Είδατε εσείς έναν άνθρωπο να έχει το παραμικρό είδος ενσυναίσθησης όλες αυτές τις 37 ημέρες; Ή αντίθετα είδατε έναν άνθρωπο με έντονο υποκριτικό ρόλο, που οργάνωσε μία σκηνοθεσία, που επί 37 ημέρες αποπροσανατόλιζε την κοινή γνώμη, την οικογένεια και τις έρευνες των Αρχών”, ανέφερε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Όπως σημείωσε ο κ. Χαρμάνης, το συγκλονιστικό για τη μητέρα της άτυχης Καρολάιν είναι ότι συνειδητοποίησε ότι αγκάλιαζε “τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της”. “Οι γονείς της κοπέλας δεν έχουν απαιτήσεις, θέλουν μόνο να δικαιωθεί το παιδί τους” σημείωσε ο κ. Χαρμάνης.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της κόρης του ζευγαριού, της ενός έτους Λυδίας, ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν είπε “ότι εδώ μιλάμε για μία ευαίσθητη παιδική ψυχή. Εδώ δεν υπάρχουν αντιδικίες. Πρέπει να υπάρξει ένα πνεύμα συνεργασίας, ώστε να βρεθεί η καλύτερη και η ιδανικότερη λύση γι’ αυτό το παιδί. Όπως μου εκμυστηρεύθηκε η μητέρα της Καρολάιν, η σχέση της με τη μητέρα του δράστη ήταν άριστη και πιστεύω ότι συνεχίζει να είναι”. “Εμείς εκφράσαμε τη θέση μας, τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, μέχρι τα 2-3 έτη της, η Λυδία να μείνει με τη μητέρα της Καρολάιν, η οποία μου είπε ‘έχασα το παιδί μου, αν χάσω και το εγγόνι μου θα είναι η χαριστική βολή'” ανέφερε ο κ. Χαρμάνης.

Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα της Καρολάιν

Στο μεταξύ, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, προχώρησε ο πατέρας της 20χρονης. Ο πατέρας της αδικοχαμένης μητέρας μίλησε σε δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, που βρίσκεται στην Αλόννησο από την πρώτη στιγμή.

Όπως τόνισε, αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα για τον ίδιο και για τη μητέρα της Καρολάιν έχει το εγγόνι τους, η μικρή Λυδία. Αυτός και η σύζυγός του υπόσχονται η μικρή Λυδία να μεγαλώσει με όλα τα πλεονεκτήματα που οι ίδιοι μπορούν να της παρέχουν, αλλά και με τις καλύτερες δυνατές μνήμες για τη μητέρα της. “Τόσο εγώ όσο και η Σούζαν θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη ότι η μικρή της κόρη, η Λυδία, θα μεγαλώσει με όσα μπορούμε να της δώσουμε, και ότι η μνήμη της μητέρας της θα ζήσει για πάντα” λέει χαρακτηριστικά o Ντέιβιντ Κράουτς. O 78χρονος Ντέιβιντ Κράουτς και η σύζυγος του, Σούζαν, ήταν πολύ περήφανοι για την κόρη τους Καρολάιν. “Η Καρολάιν γεννήθηκε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα στις 12 Ιουλίου του 2001, αλλά ήταν Βρετανή πολίτης. Στην Αλόννησο ήρθε για πρώτη φορά ως νεογέννητο για να τη συστήσουμε στους μελλοντικούς της φίλους και στη συνέχεια μετακόμισε στο νησί μόνιμα με τη Σούζαν και εμένα τον Μάιο του 2003”, θυμάται ο Ντέιβιντ Κράους. Αναφέρει ότι η κόρη του είχε πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο και ότι επανειλημμένα επιλεγόταν ως “σημαιοφόρος σε παρελάσεις εθνικών εορτών”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου