Saturday, 20 April, 2024

Γλυκά Νερά: Η «τυφλή» διαδρομή των δολοφόνων – Πώς πέρασαν αόρατοι…

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, όπου η 20χρονη Κάρολαϊν βρήκε ασφυκτικό θάνατο από τα χέρια

των αδίστακτων δολοφόνων, ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκονταν ο σύζυγος της και οι 11 μηνών κορούλα τους, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των στυγνών δολοφόνων.
Τα ευρήματα που έχουν στην κατοχή τους, είναι ελάχιστα με τα περισσότερα από αυτά να προέρχονται από την κατάθεση του 32χρονου συζύγου της νεαρής μητέρας. Τα στοιχεία που είχαν να εξετάσουν αλλά και να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, έχουν πλέον ελεγχθεί και δεν μπορούν να δώσουν προς το παρόν τη λεπτομέρεια που θα ήθελαν οι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ.
Το γενετικό υλικό που έχει παρθεί είναι είτε μελών της οικογένειας και των οικείων της, είτε αταυτοποιήτο, δηλαδή δεν ανήκει σε σεσημασμένους κακοποιούς όπου δείγματα των DNA τους υπάρχουν στην τράπεζα δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αφού λοιπόν η μεζονέτα των Γλυκών Νερών σκαναρίστηκε σε όλους τους χώρους της, οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, επέτρεψαν σήμερα (24//5/2021) στο σύζυγο της Κάρολαιν να μετέβη με συνεργείο καθαρισμού στο σπίτι του, προκειμένου να επιστρέψει σε αυτή μαζί με την 11 μηνών κορούλα του.
Αόρατοι στις κάμερες
Παράλληλα έως τώρα δεν έχει καταγραφεί ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν κι αποχώρησαν οι δράστες μετά την αποτρόπαια πράξη τους από τη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Οι αστυνομικοί όσες κάμερες κι αν “χτένισαν” στους δρόμους που βρίσκονται σε σπίτια κοντά στο σπίτι του ζευγαριού δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο ύποπτο όχημα. Όσα οχήματα κινήθηκαν από τις τρεις τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου έως και στις έξι το πρωί της ίδιας ημέρας έχουν ταυτοποιηθεί και ανήκουν είτε σε κατοίκους της περιοχής είτε σε άτομα τα οποία είχαν ισχυρό άλλοθι για το χρόνο τη διάρκεια που τελέστηκε το έγκλημα.
Την ίδια ώρα όμως έχουν σαρωθεί και όλα τα κυκλώματα ασφαλείας σε Αττική Οδό και λεωφόρο Λαυρίου. Κι εκεί όμως δεν προκύπτει ύποπτο όχημα.
Το σκίτσο μικραίνει τη λίστα των υπόπτων
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, οι έμπειροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας περνούν σε άλλο επίπεδο. Αφού δεν έχουν προς το παρόν και κάποια αξιοποιήσιμα στοιχεία από το άνοιγμα των κεραιών των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή για να βρεθεί το στίγμα ύποπτης σύνδεσης κατά το πρωινό της 11 Μαΐου, πλέον ρίχνουν το βάρος των ερευνών τους στην “τυφλή” διαδρομή που φαίνεται να ακολούθησαν οι δράστες. Δηλαδή σε δρόμους όπου δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας ή αν υπήρχαν αυτές δεν κατέγραφαν δρόμους αλλά πεζοδρόμια, μάντρες και προαύλιους χώρος κατοικιών.
Οι αστυνομικοί ελέγχουν με μεγάλο ενδιαφέρον το ενδεχόμενο οι δράστες να άφησαν το όχημα τους, σε σημείο που βρίσκεται μακριά από το σπίτι και δεν υπήρχε εκεί κάποια κάμερα ασφαλείας. Στη συνέχεια να κινήθηκαν πεζή μέσα από τα οικόπεδα και τα χωράφια που υπάρχουν στην περιοχή και να πλησίασαν τη μεζονέτα χωρίς να αφήσουν πουθενά το αποτύπωμα τους.

Αν και το παραπάνω σενάριο, είναι αρκετά σπάνιο σε ληστείες εντός σπιτιών, καθώς οι δράστες αφήνουν συνήθως τα οχήματα τους (τις περισσότερες φορές κλεμμένα ή με πλαστές πινακίδες) κοντά στο σπίτι που έχουν εισβάλλει για φύγουν γρήγορα από το σημείο, ωστόσο πλέον ερευνάται ενδελεχώς από τους έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Έτσι ανοίγουν όλο και περισσότερο την ακτίνα των ερευνών τους, ψάχνοντας κάμερες σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που είχαν οριοθετήσει στην αρχή, ενώ ερευνούν όλα τα στενά δρομάκια των Γλυκών Νερών.
Την ίδια ώρα οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ, προσπαθούν με τη βοήθεια του 32χρονου σΥζύγου της Κάρολαϊν να σχηματίσουν το προφίλ των δραστών. Έχουν σχηματίσει ένα πρώτο σκίτσο του φερόμενου αρχηγού της τριάδας που εισέβαλε στο σπίτι, του βράχυσωμου άνδρα που προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο στην νεαρή μητέρα. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν στο βαθμό που θέλουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ληστή και δολοφόνου.
Θανάσης Γερασιμίδης-newsit.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου