Friday, 29 March, 2024

Γλυκά Νερά: Νέα κατάθεση θα δώσει ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος

και η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας, αλλά και τα νεότερα για την εν ψυχρώ δολοφονία 58χρονου στη Μεταμόρφωση, και που προσανατολίζονται οι έρευνες.
Στο θέμα της άγριας δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν, η Άρια Καλύβα σημείωσε ότι σήμερα ξεκινά νέος κύκλος ερευνών.
«Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το φονικό στα Γλυκά Νερά, οι αστυνομικοί ξεκινούν από σήμερα έναν κύκλο νέων ερευνών. Ο 32χρονος θα κληθεί για κατάθεση εκ νέου. Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν να μάθουν πόση ώρα έμειναν οι δράστες στη μεζονέτα και πώς έδρασαν. Επίσης θα ζητήσουν κάποια χαρακτηριστικά από τα πρόσωπά τους. Όπως έδεσαν τον 32χρονο οι δράστες, είχε μία χαραμάδα οπτικής επαφής και έτσι μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία σχετικά με τους δράστες. Θα του δείξουν φωτογραφίες, θα τον βάλουν να ακούσει κάποιες γλώσσες και διαλέκτους», εξήγησε η Άρια Καλύβα.
Σχετικά με τη σύλληψη Γεωργιανού στα σύνορα, και κατά πόσο σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ίδια είπε ότι «Ο Γεωργιανός που συνελήφθη στα σύνορα, σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να συνδέεται με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, αλλά εμπλεκόταν σε περιστατικό με παρόμοια δράση. Ο 36χρονος είχε εμπλακεί σε μια ληστεία στο Πικέρμι, εισέβαλλε σε σπίτι, και έδεσε το ηλικιωμένο ζευγάρι που διέμενε εκεί και την οικιακή βοηθό. Επιχείρησε να διαφύγει στη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα. Δεν είχε πιαστεί τότε, αλλά υπήρχε DNA του στο χώρο».
«Οι έμπειροι αστυνομικοί θα συνδυάσουν όλες τις περιπτώσεις που υπήρχαν πριν, και υπόπτους που είχαν διαπράξει παρόμοια αδικήματα. Θα γίνει μια εκτενής έρευνα και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλύτερα να μην συζητάμε τα στοιχεία. Είναι δύσκολες ώρες», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαυροειδάκος.
«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, που κάποιοι επιμένουν ενώ έχουν ήδη πάρει χρήματα, συνεχίζουν να βασανίζουν τα θύματά τους, υπάρχει πληροφόρηση. Είναι περίεργο ότι ενώ τους είπε που είναι τα χρήματα αμέσως, το ότι αυτοί επέμεναν λες και είχαν πληροφόρηση ότι υπήρχαν και άλλα χρήματα στο σπίτι», σημείωσε ακόμα ο ίδιος.
«Ο 32χρονος πριν μερικές ημέρες είχε κάνει ανάληψη 100 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει οικόπεδο στο Ντράφι. Αυτό φαίνεται πως το γνώριζαν οι δράστες, αλλά δε γνώριζαν ότι η αγοραπωλησία είχε ήδη γίνει. Δεν πείστηκαν όταν τους έδωσε τα λεφτά που υπήρχαν στο σπίτι και ζητούσαν και άλλα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν οι δράστες να πήγαν μόνο να κάνουν τη ληστεία, και στη συνέχεια να προέκυψε ο φόνος. Επίσης οι αστυνομικοί θα ελέγξουν ποια κινητά εξέπεμπαν στην περιοχή την ώρα της δολοφονίας», εξήγησε η Άρια Καλύβα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου