Thursday, 28 March, 2024

Γλυφάδα: Συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω 2 άνδρες για απόπειρα φθοράς σε γραφεία της ΝΔ

Επ΄αυτοφώρω συνελήφθησαν, τα ξημερώματα στη Γλυφάδα, δύο άτομα για απόπειρα φθοράς σε γραφεία της ΝΔ.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 43 ετών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ο μεν πρώτος για απόπειρα φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και ο δεύτερος για συνέργεια στην τέλεση της αξιόποινης πράξης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο κατηγορούμενοι αφού πλησίασαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, κατόπτευσαν το χώρο για την ύπαρξη καμερών ασφαλείας. Αμέσως μετά, ο 38χρονος με ένα σπρέϊ, προσπάθησε να γράψει συνθήματα στον τοίχο των γραφείων, ενώ ο 43χρονος παρέμενε απέναντι κατοπτεύοντας τον χώρο.

Τις κινήσεις τους αντιλήφθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι επενέβησαν άμεσα και τους ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή και των δύο φιάλη ψεκασμού – σπρέϊ. Παράλληλα, μέσα στο αυτοκίνητο του 43χρονου, που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση, βρέθηκαν 4 επιπλέον φιάλες ψεκασμού – σπρέϊ, 2 δοχεία που περιείχαν χρώμα, πινέλο βαψίματος και πλήθος φεϊγβολάν (τρικάκια).

Θεοδωρικάκος: Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των δύο ατόμων 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει για τη σύλληψη των δύο ατόμων:”. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που συνέλαβε τα δύο άτομα, που επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Γλυφάδα. Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου