Thursday, 25 April, 2024

ΓΝ Λαμίας: Υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία με την 14χρονη; ΕΔΕ για το τραγικό συμβάν

Έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί αν υπήρχαν ευθύνες κακής διαχείρισης στο τραγικό συμβάν που καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου

στα έκτακτα του Γενικού Λαμίας, όπου μια 14χρονη μαθήτρια έχασε την ζωή της διατάχθηκε το πρωί της Κυριακής. Μετά από απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να αποσαφηνιστούν οι κινήσεις που έγιναν και υπό ποιες συνθήκες χάθηκε η ζωή του νεαρού κοριτσιού. Η ΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί από ανώτατο γιατρό, από Νοσοκομείο εκτός της Λαμίας, ώστε να ξεκαθαρίσει τι συνέβη. Ταυτόχρονα προανάκριση εξελίσσεται και από την Ελληνική Αστυνομία μετά από εντολή της Εισαγγελίας Λαμίας έχοντας ληφθεί ήδη οι πρώτες καταθέσεις για το συγκλονιστικό περιστατικό ενώ την Δευτέρα αναμένεται και η Ιατροδικαστική Έκθεση στον Πειραιά, αφού η Ιατροδικαστική του ΓΝ Λαμίας δεν λειτουργεί και πάλι.
Το χρονικό της τραγωδίας…
Μια 14χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία αφού μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες (γύρω στις 09.00 το πρωί) νοσήσα από κορωνοϊό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της πόλης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το ρεπορτάζ του lamianow.gr το νεαρό κορίτσι είχε νοσήσει με covid, εδώ και περίπου μια εβδομάδα ωστόσο παρέμενε σε καραντίνα στο σπίτι του πριν χειροτερέψει η κατάσταση του και μεταφερθεί.
Υπήρξαν αργά αντανακλαστικά και κακή διαχείρηση του συμβάντος;;;
Λίγο μετά τις 09.00 το πρωί του Σαββάτου η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου από εκεί και μετά και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές-που μένει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές ώστε να αποσαφηνιστεί τι συνέβη και αν κάτι πήγε λάθος– υπήρξε ένα ατελείωτο πήγαινε-έλα και μία μεγάλη αναστάτωση για την διαχείριση του περιστατικού στο εσωτερικό του νοσοκομείου.
Το ρεπορτάζ του lamianow.gr αναφέρει πως το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο κοντέινερ για περιστατικά covid 19 που βρίσκεται έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια στο σηπτικό ώστε να εξεταστεί από τους γιατρούς και να εκτιμηθεί η κρισιμότητα της κατάστασης του.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νοσοκομείο Λαμίας το νεαρό κορίτσι υπέστη ανακοπή έγινε ανάταξη και υπέστη εκ νέου ανακοπή χάνοντας την ζωή του και πριν προλάβει να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα αφού η κατάσταση του κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και πριν εκπνεύσει.
Σημειωτέον κατά την διάρκεια της παραμονής του κοριτσιού στο Νοσοκομείο αναζητήθηκε η δυνατότητα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ προκειμένου να διασωληνωθεί πιο γρήγορα ωστόσο τα πολλά περιστατικά covid και οι διασωληνωμένοι που υπάρχουν σε αυτό έφεραν χρονοτριβή για την ταχύτερη -κατά το ρεπορτάζ που βρίσκεται σε εξέλιξη- μεταφορά του κοριτσιού στην ΜΕΘ.
Δυστυχώς το νεαρό κορίτσι δεν μπήκε ποτέ στην ΜΕΘ αφού έχασε την ζωή του από καρδιακή ανακοπή συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία.
Η οικογένεια, αλλά και το ιατρονοσηλευτικό είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία που υπήρξε. Αναμφίβολα η τραγική είδηση όπου ένα ακόμη νέο παιδί χάνεται υπό θολές -για την ώρα συνθήκες- στο Νοσοκομείο Λαμίας πρέπει να διερευνηθεί ώστε να αποσαφηνιστεί αν υπήρξαν λάθος χειρισμοί η αργά αντανακλαστικά. Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σε μια ακόμη τραγωδία. Κανείς δεν μπορεί να συλλάβει τι συνέβη, ωστόσο το να χάνεται ένα ακόμη παιδί τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Λαμίας υπό συνθήκες που αφήνουν-σε πρώτη φάση- κενά, είναι τουλάχιστον σοκαριστικό.
Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου