Saturday, 20 April, 2024

Γρ. Τάσιος: Ο τουριστικός κλάδος δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί τη στήριξη του κράτους

Τους εκπροσώπους τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ψηφίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας στις εκλογές ειδικών… συνθηκών

ελέω Covid, που διεξάγονται στο Βελλίδειο. Η άνευ προηγουμένου κρίση που έχει προκαλέσει η επέλαση του νέου κορονοϊού στη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας σημάδεψε την φετινή εκλογική διαδικασία.
Υπενθυμίζεται πως το εκλογικό σύστημα της ΠΟΞ δεν προβλέπει την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία, αφού ο πρόεδρος εκλέγεται από το δωδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο που προκύπτει από τις εκλογικές διαδικασίες.
Τα προληπτικά μέτρα και κανόνες που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιού οδήγησαν σε αλλαγή του χώρου πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών.
«Εφιαλτική σεζόν, επέκταση και ενίσχυση των μέτρων στήριξης»
«Ήταν η σεζόν του Covid, η πτώση του τζίρου ήταν τεράστια, 6.027 ξενοδοχεία άνοιξαν με το ζόρι ενώ 4.000 δεν άνοιξαν, ο χειμώνας που έρχεται είναι πολύ δύσκολος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος. «Μόλις 1.500-2.000 θα είναι τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, απαιτείται να συνεχιστούν και να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης του κλάδου για να επιβιώσουμε», τόνισε κρίνοντας αναγκαία την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να στηρίξουν και τους εργαζομένους τους και την μείωση του ΦΠΑ για τις διανυκτερεύσεις στο 6%.«Μέχρι τώρα μόνο, έχουμε δανειστεί από την επιστρεπτέα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία εγγυοδοσίας ενώ πολλά ξενοδοχεία αναφοράς Covid ακόμα περιμένουν να πληρωθούν», ανέφερε. «Ο τουρισμός στηρίζει την ελληνική οικονομία, είναι εδώ, είναι δυνατός και δεν επαιτεί αλλά απαιτεί την στήριξη του κράτους», υπογράμμισε.
δείτε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου