Thursday, 28 March, 2024

Γ. Μπαλταδώρος: Ανδριάντας και Mirage στη μνήμη του πιλότου

Ένα ιδιαίτερο μνημείο προς τιμήν του ήρωα Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, πρόκειται να κατασκευαστεί στην ιδιαίτερα πατρίδα του, το Μορφοβούνι

έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα (Δείτε και εδώ)
Για το θέμα το KarditsaLive.Net, μίλησε με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο, που επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεργασία με την Πολεμική αεροπορία, προκειμένου να τιμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μνήμη ενός ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα.

Η όλη προσπάθεια έχει τρία σκέλη:
Το πρώτο έχει να κάνει με τον χώρο τοποθέτησης του μνημείου που είναι στην είσοδο του Μορφοβουνίου, στη στροφή προς αυτό, αμέσως μετά την διασταύρωση που συνεχίζει για τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες.
Εκεί βρίσκεται η πλατεία που θα φέρει σε λίγο χρονικό διάστημα επισήμως το όνομα του Γιώργου Μπαλταδώρου και βρίσκονται σε εξέλιξη ορισμένες παρεμβάσεις καλύτερης διαμόρφωσης του χώρου.
Το δεύτερο σκέλος αφορά στην τοποθέτηση ενός πολεμικού αεροσκάφους και συγκεκριμένα ενός Mirage, που ήδη διαμορφώνεται από την πολεμική αεροπορία για να μεταφερθεί και να αποτελέσει ένα από τα βασικά κομμάτια του μνημείου.
Αρχικά προβλεπόταν η τοποθέτηση ενός αεροσκάφους F1, αλλά τελικά αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί Mirage.
Τέλος, θα κατασκευασθεί ανδριάντας του ήρωα, από χαλκό και μάρμαρο που θα ολοκληρώσει το μνημείο και την απόδοση φόρου τιμής από την αεροπορία και τον τόπο καταγωγής του.
Όπως ανέφερε ο κ. Νάνος στόχος ήταν όλα να είναι έτοιμα τον Απρίλιο που συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη μοιραία εκείνη μέρα, αλλά λόγω των εξελίξεων με την πανδημία υποχρεωτικά υπάρχει καθυστέρηση, αλλά και αισιοδοξία ότι μέσα στο 2020 θα είναι όλα έτοιμα.
Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τις αρχές της Άνοιξης του 2019, όταν το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα έλαβε ομόφωνη απόφαση έγκρισης φιλοτέχνησης μνημείου προς τιμήν του Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου