Thursday, 28 March, 2024

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών στον κάθε ένα επιβλήθηκε στον κοσμηματοπώλη και στο μεσίτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους ποινή οκτώ ετών στο κάθε ένα για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου. Πλέον αναμένεται απόφαση επί της αναστολής της ποινής των δύο κατηγορούμενων, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του. Νωρίτερα, ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη των αιτημάτων των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος εισηγήθηκε ότι δεν θα πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο καταδικασθέντες. Όπως υποστήριξε κατά την αγόρευσή του, τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης στις απολογίες τους δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια, αντιθέτως φάνηκαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης», υποστήριξε στο δικαστήριο προσθέτοντας: «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου