Wednesday, 24 April, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Βράβευσε τους διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ που επιχείρησαν σε Τέμπη και Τουρκία

Τους διασώστες της 2ης ΕΜΑΚ και του παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων

στην τραγωδία των Τεμπών και τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία βράβευσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για 15 μέλη της 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και 4 μέλη του ΕΚΑΒ.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, Αρχιπύραρχος, Αριστείδης Κατιρτζίδης, τόνισε ότι «οι τραγωδίες δυστυχώς αποτελούν μέρος της δουλειάς μας». Αναφορικά με την σημερινή βράβευση ανέφερε πως «είναι μια αναγνώριση για τις προσπάθειές μας».

«Θα πρέπει να αναλογιστούμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην ζήσουμε παρόμοια τραγωδία με αυτή των Τεμπών. Θα πρέπει ακόμη να δούμε πως θα μειώσουμε την τρωτότητα της πόλης μας ειδικά αν σκεφτούμε το μέγεθος της καταστροφής που αντικρίσαμε στην Αντιόχεια», επισήμανε ο Αντιπύραρχος Μιλτιάδης Καραγεωργιάδης, ο οποίος παρέλαβε μαζί με τον διοικητή της 2ης ΕΜΑΚ τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Τιμητική πλακέτα παρέλαβε και η γιατρός του ΕΚΑΒ, Χριστίνα Καραμπελίδου.

Ο Δαλακάκης Γιάννης, αναισθησιολόγος στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, βρισκόταν στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος. «Το ΕΚΑΒ συνέδραμε με 14 ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη και Κατερίνη με συνολικά 25 διασώστες και τρεις γιατρούς», τόνισε προσθέτοντας πως ήταν πολύ δύσκολες οι εικόνες για όλους.

«Σε μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας η Ελλάδα βρίσκει το κουράγιο να σταθεί όρθια και να δώσει το παράδειγμα», ανέφερε συγκινημένος στην ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου