Friday, 29 March, 2024

Δήμος Μυκόνου: Αναβάθμιση με έργα μείζονος σημασίας για το νησί

Ο Δήμος Μυκόνου ανακοινώνει την έναρξη πραγματοποίησης του πολύ σημαντικού έργου για το νησί της Μυκόνου,

«Επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Αλογομάνδρας Μυκόνου», καθώς υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης μεταξύ ΔΕΥΑΜ και αναδόχου.
Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αποτελεί μείζονος σημασίας για το νησί μας, πρόκειται να αναπτυχθεί σε δημοτικό γήπεδο εντός του οποίου λειτουργεί σήμερα η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.
Ειδικότερα, περιλαμβάνει την επέκταση των έργων βιολογικής επεξεργασίας που κατασκευάσθηκαν στην αρχική φάση (Α’ Φάση), με σκοπό να λειτουργούν ως βιολογικοί αντιδραστήρες με μεμβράνες διήθησης (MBR), καθώς και την αναβάθμιση των υποδομών των υπολοίπων μονάδων.
Παράλληλα, στη σύμβαση του έργου συμπεριλαμβάνονται η εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής, η προμήθεια και η εγκατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία του συνόλου του έργου από τον Ανάδοχο κατασκευής για δώδεκα (12) μήνες.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.540.183,72 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως χρηματοδοτείται πλήρως από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών κατόπιν επιτυχημένων ενεργειών ένταξης και συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑΜ.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, σε σχετική του δήλωση τόνισε:
«Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας, αλλά και για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου.
Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης για ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής, όπου παράλληλα διασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του από κρατικούς πόρους, πετυχαίνουμε και πραγματοποιούμε ακόμη ένα ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση βασικών υποδομών που διαχρονικά είχε ανάγκη το νησί μας.
Θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΥΑΜ, την Τεχνική υπηρεσία και το Υπ. Εσωτερικών και να επαναλάβω τη δέσμευσή μας για τη διασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων, καθώς και τον προγραμματισμό υλοποίησης και άλλων σημαντικών έργων. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε άμεσο και μετρήσιμο έργο για τον τόπο μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου