Friday, 29 March, 2024

Δίκη Άλκη: “Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω και να μην είχα εμπλακεί”, κατέθεσε ο πρώτος κατηγορούμενος

Με τις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, οπαδών του ΠΑΟΚ, για τη φρικτή δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο ατόμων στη Χαριλάου, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον της έδρας, βρέθηκε ο 1ος κατηγορούμενος ο οποίος αρχικά ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι ο Άλκης έχασε τη ζωή του και άλλοι 2 τραυματίστηκαν.

Έπειτα περιέγραψε τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. “Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω. Να μην είχα εμπλακεί, αλλά είναι αργά. Εδώ και 2 χρόνια είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ είμαι μέλος του συνδέσμου και πήγαινα στο γήπεδο. Πήγαινα συχνά, μέρα παρά μέρα“.

Στη συνέχεια είπε πως γύρω στις 23:00 γύρισαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. “Ο σύνδεσμος είχε κόσμο εκείνη την ώρα, περίπου 10 άτομα. Εκεί ήταν σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι. Συζητήσαμε ότι κάτι έγινε στο Ωραιόκαστρο και να πάμε προς τα εκεί. Κυνήγησαν κάποιους δικούς μας, μας είπε κάποιος. Είπαμε να πάμε προς Χαριλάου για να κάνουμε ένα οπαδικό επεισόδιο. Δεν έχω ξαναεμπλακεί σε επεισόδιο. Ήταν απόφαση όλων. Οπαδικό επεισόδιο σημαίνει να κυνηγήσουμε κάποιον, όχι αυτό που συνέβη. Οι υπόλοιποι ήρθαν μετά. Ήμασταν αυτοί οι 12. Ψάχναμε οπαδούς του Άρη για να τους κυνηγήσουμε. Μπορεί να πηγαίναμε και μόνοι μας. Δεν θέλαμε να πάμε σε κεντρικό σημείο. Δεν ψάχναμε κάτι συγκεκριμένο. Ψάχναμε οπαδούς του Άρη“.

Για τα αντικείμενα που είχαν μαζί τους, ο 1ος κατηγορούμενος είπε πως ο καθένας έπαιρνε ότι ήθελε από τον σύνδεσμο. “Έχει πολλά αντικείμενα. Υπάρχει ένας χώρος εκεί. Δεν είχα δει το δρεπάνι στον σύνδεσμο. Το κινητό μου το άφησα να φορτίζει εκεί”.

Στη συνέχεια, ο 1ος κατηγορούμενος περιέγραψε τη διαδρομή μέχρι την οδό Θ. Γαζή. “Πηγαίναμε αργά στον δρόμο και ψάχναμε παρέες. Περάσαμε το φανάρι και είδαμε την παρέα του Άλκη. Είδαμε μαυροφορεμένα άτομα. Δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν οπαδοί του Άρη. Σταματήσαμε 2 αυτοκίνητα, το 3ο έστριψε. Κατέβηκαν τρία άτομα και πήγαν στο σημείο. Εγω έμεινα στο αμάξι. Μετά είδα από το 3ο αυτοκίνητο για να βγαίνουν άλλοι δύο. Το 3ο αμάξι δεν ήταν ορατό. Άκουσα που ρώτησαν τι ομάδα είστε και απάντησαν “Αρειανάρα”. Εκεί ξεκίνησε το επεισόδιο. Είδα ένα άτομο να τρέχει και να τον κυνηγάει ένας από τους κατηγορούμενος. Βγήκα από το αμάξι αλλά δεν είχα βάλει χειρόφρενο και ξαναγύρισα. Μετά ξαναβγήκα και είδα ένα άλλο άτομο να φεύγει. Έκανα μία κίνηση προς τα εκεί αλλά δεν τον κυνήγησα. Άκουγα φωνές και είχα κοκαλώσει. Άκουγα βρισιές και φωνές. Είδα κάποιον από τους κατηγορούμενους να χτυπάει. Το δρεπάνι το είχε ο 10ος κατηγορούμενους. Τον είδα να χτυπάει αλλά δεν ξέρω ποιον. Είδα και άλλον κατηγορούμενο πάνω στα σκαλιά να χτυπάει. Είδα 5-6 άτομα πάνω στα σκαλιά”. Για τα κλειδιά του συνδέσμου που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο 1ος κατηγορούμενος είπε κατά την απολογία του πως “τα πήρα εφόσον τέλειωνε ο αγώνας από το Παλατάκι για να άφηνα πίσω τα λάβαρα. Δεν ήταν στο μπρελόκ, ήταν στο τσαντάκι μου. Δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στον σύνδεσμο, είναι όλοι μαζί“.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με την απολογία του 1ου κατηγορούμενου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου