Thursday, 28 March, 2024

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι όπως και πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι

Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκαν οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους στη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του.
Για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο απεφάνθη ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται.
Σύμφωνα με το epirusonline.gr, αμέσως μετά ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα, όπως τροποποιήθηκε.
Η εισαγγελέας πρότεινε για τους πέντε κατηγορούμενους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου στα Ιωάννινα και ολοκληρώθηκε σήμερα, ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση.
Την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την πρόεδρο η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019 το δικαστήριο είχε κρίνει σε πρώτο βαθμό ένοχους οκτώ από τους εννιά Κρητικούς, οι οποίοι κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη
Στους πέντε επιβλήθηκε ποινή 36 μηνών μέχρι την έφεση, ενώ στους άλλους τρεις, επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.
Ο 20χρονος φοιτητής είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, ενώ η σορός του εντοπίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2015, φέροντας τραύματα από μαχαίρι.
Ήταν τότε ακριβώς που αποκαλύφθηκε ο απάνθρωπος εκφοβισμός και η άσκηση βίας, θύμα της οποίας υπήρξε και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου