Friday, 19 April, 2024

Δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει τέταρτος καταγγέλλων

Με την εξέταση του τέταρτου καταγγέλλοντα από την πλευρά της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται η δίκη του σκηνοθέτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Πρόκειται για έναν 25χρονο ουκρανικής καταγωγής ο οποίος έχει καταθέσει στο δικαστήριο ότι το 2015 έπεσε θύμα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, λίγους μήνες πριν ενηλικιωθεί, κατά το διάστημα που ο σκηνοθέτης τον φιλοξενούσε στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο.

Τι είχε πει ο 25χρονος στο δικαστήριο

«Ξαφνικά με πλησίασε με πήρε από το γραφείο και με πήγε στο δωμάτιό του. Με έριξε στο κρεβάτι μπρούμυτα, μου κατέβασε το παντελόνι. Είχα παγώσει, ένιωσα άσχημα. Μου έλεγε «ηρέμησε». Με είχε κλείσει με το μπράτσο από πάνω, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Πόνεσα φριχτά. Έγινε γρήγορα, σηκώθηκε. Εγώ έφυγα, πήγα να πλυθώ. Ήμουν παγωμένος…», είχε πει στο δικαστήριο, περιγράφοντας την πρώτη βίαιη σεξουαλική επίθεση που όπως λέει δέχθηκε από τον σκηνοθέτη.

«Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Τι θα επιδιώξει η πλευρά Λιγνάδη

Ωστόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται η πλευρά Λιγνάδη να επαναφέρει το ζήτημα του τρίτου καταγγέλλοντα, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο να καταθέσει, παρότι έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του. Το περασμένο Σάββατο σε εκπομπή του MEGA μεταδόθηκε μία δήλωση του συγκεκριμένου καταγγέλλοντα, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί απειλές και γι’ αυτό δεν έχει δώσει το «παρών» στο δικαστήριο και προτίθεται να ζητήσει να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως έχει προαναγγείλει ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, θα ζητήσει από το δικαστήριο να εξετάσει τη δημοσιογράφο που έλαβε τη συνέντευξη, καθώς αμφισβητεί ότι το πρόσωπο που έδωσε συνέντευξη είναι ο καταγγέλλων. «Αμφισβητούμε, μετά τα όσα έχουν συμβεί με το συγκεκριμένο πρόσωπο και το δικηγόρο του, ότι αυτός είναι που έκανε την καταγγελία εις βάρος του κου Λιγνάδη, γιατί, αν ήταν αυτός, για ποιο λόγο δεν έκανε αυτή την εμφάνιση μέσω του δικηγόρου του; Εκτός αν ο δικηγόρος του δεν τον εκπροσωπούσε πράγματι», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Αλ.Κούγιας.

Η αποβολή του δικηγόρου του τρίτου καταγγέλλοντα

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το δικαστήριο είχε αποφασίσει την αποβολή του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου από την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) του τρίτου καταγγέλλοντα και ως εκ τούτου ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν εκπροσωπείται στο δικαστήριο.

Iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου