Thursday, 25 April, 2024

Δίκη Τοπαλούδη: Σοκάρει η περιγραφή των βασανιστηρίων από τον Ροδίτη

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η δίκη για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη από δύο νεαρούς στη Ρόδο

Με την απολογία του 23χρονου κατηγορούμενου συνεχίζεται σήμερα η δίκη, ενώ χθες Τρίτη, ο Έλληνας κατηγορούμενος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το μοιραίο βράδυ, ενώ αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο έγκλημα
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ του Star Κωνσταντίνου Γεώργιζα, σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο Ροδίτης συνέχισε την κατάθεσή του και φέρεται να ζήτησε συγνώμη για τον θάνατό της. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά «Έχω τύψεις που δεν την προστάτευα» και φυσικά για ακόμη μια φορά έριξε όλο το βάρος της ευθύνης για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας στον Αλβανό κατηγορούμενο.
Σοκάρει η περιγραφή των βασανιστηρίων του Ροδίτη
Σήμερα, δέχθηκε τις πιεστικές ερωτήσεις της Εισαγγελέως από την έδρα και κλήθηκε ξανά και ξανά να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων, καθώς φαίνεται ότι πέφτει διαρκώς σε αντιφάσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Επιπλέον, προκύπτει άλλο ένα ζήτημα το οποίο αναδεικνύει η πολιτική αγωγή: Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο πίσω μέρος του βαν που μετέφεραν την Ελένη Τοπαλούδη, σε σημείο που θα έπρεπε να μην φαίνεται, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό τους ότι η Ελένη ήξερε ότι πηγαίνει στο σπίτι και με τους δύο κατηγορούμενους.
των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας με θύμα τη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη.
Απολογίες που μπορεί να εμφανίζονται με άλλον πρωταγωνιστή, ανάλογα με το ποιος απολογείται, αλλά είναι το ίδιο σοκαριστικές.
Δικαστές και ένορκοι που συγκροτούν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας άκουγαν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων, καθώς σε λίγες μέρες θα κληθούν, με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, να εκδώσουν την ετυμηγορία τους και να κρίνουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας, ο δεύτερος κατηγορούμενος, φτάνοντας στην περιγραφή της σκηνής του εγκλήματος, ακολουθώντας την τακτική του συγκατηγορουμένου του, έβαλε εκείνον στο κάδρο της ποινικής ευθύνης και ζήτησε συγγνώμη από τον πατέρα της κοπέλας που δεν την προστάτεψε.
Τι ισχυρίστηκε
«Δεν τη σκότωσα εγώ κυρία πρόεδρε, τη βοήθησα, όταν την έκανα μπάνιο, μου είπε ‘πήγαινε με στο νοσοκομείο’» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος , ο οποίος αναγνώρισε πως ήταν «λάθος μου όλο αυτό που το άφησα να γίνει, εγώ είμαι αυτός που δεν προστάτευσα την Ελένη».
Νωρίτερα, περιγράφοντας όσα συνέβησαν υποστήριξε πως ο συγκατηγορούμενός του μαχαίρωσε την κοπέλα. «Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε ‘εσύ, να κάτσεις στη γωνία’. Φοβήθηκα για τη ζωή μου» είπε, ισχυριζόμενος μάλιστα πως όταν αργότερα ξεκίνησαν να πάνε την Ελένη Τοπαλούδη στο νοσοκομείο, τελικά ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν εκείνος ο οποίος άλλαξε πορεία.
«Εγώ θα την τελειώσω, αυτή θα με κλείσει φυλακή» φέρεται να του είπε και, συνεχίζοντας την περιγραφή, πρόσθεσε πως «την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε «εντάξει, τελείωσε, μπες μέσα». Η δίκη συνεχίζεται.

star.gr-Ta Nea

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου