Thursday, 25 April, 2024

Δίκη των 28: Ομόφωνα αθώος ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Αθώο έκρινε ομόφωνα τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα υπόλοιπα πρόσωπα που κατηγορούντο στη «δίκη των 28» το τριμελές εφετείο Κακουργημάτων

Το δικαστήριο έβαλε τέλος στη σκευωρία που κράτησε ομήρους τους κατηγορούμενους επί έξι χρόνια, δικαιώνοντας τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού.
Η σκευωρία κατέρρευσε. Πανηγυρική δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό.
Ομόφωνα αθώοι
Μετά από εξαντλητική και ενδελεχή ακροαματική διαδικασία, η οποία διήρκησε 13 μήνες, το Β´ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, κατέληξε, στην ομόφωνη αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και των 27 συγκατηγορουμένων του.
«Διανύθηκε μία μακρά πορεία μίας άδικης δοκιμασίας στην οποία συνέβαλαν η υπερβολή, το ψέμα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Σήμερα είναι μια μέρα αποδοκιμασίας αυτής της πολύπλευρης, έντονης και ανέντιμης προσπάθειας αμφισβήτησης της αθωότητας του κ. Μαρινάκη και κατασκευής όρων ενοχής».
Η κρίση της δικαιοσύνης ξεκάθαρη : Δεν υπήρξαν αλλοιώσεις αποτελεσμάτων – Δεν υπήρξε συμμορία
Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αναφέρει: «Η Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 είναι η ημέρα κατά την οποία η αλήθεια έλαμψε και είναι συντριπτική απέναντι σε «εξυγιαντές» και συκοφάντες! Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, της κανονικής και όχι της «προσχηματικής» των καναλιών και του διαδικτύου, μας αφήνει ικανοποιημένους, παρότι δεν είχαμε καμία αμφιβολία για την εξέλιξη μιας υπόθεσης που στήθηκε πάνω σε ανυπόστατες ενδείξεις και χωρίς αποδείξεις».
Οριστική αθώωση
Το Δικαστήριο έκρινε πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στην υπόθεση και έβαλε τέλος στη σκευωρία που είχε στηθεί από το 2015 και μετά.
Λίγο μετά τις 9 το πρωί, η πρόεδρος του Δικαστηρίου Αριστέα Τσαμαδιά ανέβηκε στην έδρα και ανακοίνωσε την ετυμηγορία.
Η κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης κλείνει με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο την υπόθεση.
«Το δικαστήριο μετά από μία επίπονη και εξονυχιστική ακροαματική διαδικασία που έγινε ενώπιον του κοινού, ενώπιον δημοσιογράφων και όποιου επιθυμούσε να την παρακολουθήσει, διερεύνησε εξονυχιστικά και με κάθε λεπτομέρεια όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και κατέληξε στην κρίση του. Μία κρίση που πέρα από τη νομική, τη δικαστική της σημασία, περιέχει κυρίως την ηθική δικαίωση του κ. Μαρινάκη. Η πλήρης όμως και ανεπιφύλακτη αυτή απόρριψη των κατηγοριών, ολοκληρώνει μεν το έργο της Δικαιοσύνης, δεν αίρει όμως τις δυσμενείς συνέπειες μίας πολυετούς προσβολής.», δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη Βασίλης Δημακόπουλος.
Αθώοι κρίθηκαν επίσης από το δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρώην πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός και 25 ακόμα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, παράγοντες ομάδων, διαιτητές και ποδοσφαιριστές.
«Στο δικαστήριο είχαμε εκφράσει την έντονη και απόλυτη πεποίθηση μας ότι δεν έπρεπε να έχει υπάρξει καν παραπομπή στο δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένει το στέρεο αποτέλεσμα μία δικαστικής κρίσης που σε μια δικαιοκρατούμενη, δημοκρατική κοινωνία είναι η μόνη που μπορεί να αποδεχθεί ή να απορρίψει την ενοχή ενός οποιουδήποτε συνανθρώπου μας. Κατά τούτο για όσους σέβονται τους όρους της δημοκρατίας η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αποτελεί όχι μόνο δικαίωση για τον κ. Μαρινάκη αλλά και ανακούφιση για όποιον στη δικαιοσύνη εναποθέτει την εμπιστοσύνη του»., ανέφερε ο δικηγόρος του κ. Μαρινάκη Βασίλης Δημακόπουλος.
Μετά την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, η δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι οριστική.
Η υπόθεση κατέρρευσε ομόφωνα στο δικαστήριο μετά από έξι χρόνια «ομηρίας»
Πριν από έξι ολόκληρα χρόνια (το 2013) ξεκίνησε αυτή η υπόθεση που σήμερα κατέρρευσε στο δικαστήριο. Ξεκίνησε με μία προκαταρκτική που ολοκληρώθηκε με ένα πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών, κ. Αριστείδη Κορέα.
Κατόπιν αυτού η υπόθεση πέρασε σε ανακριτή ο οποίος κάλεσε 28 πρόσωπα για 4 κακουργήματα. Η υπόθεση φτάνει στο συμβούλιο εφετών, για το αν, ποιοί και γιατί θα παραπεμφθούν, εκεί κρίνεται ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και καταλήγει σε ένα πλημμέλημα της «συμμορίας» κι ένα κακούργημα της «αλλοίωσης αποτελέσματος».
Δύο φορές ασκήθηκε αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Τη δεύτερη φορά ο εισαγγελέας είχε την θέση ότι πρέπει να αναιρεθούν όλες οι κατηγορίες, τελικώς το ανώτατο δικαστήριο κατέληξε στη δίκη. Μια δίκη που ολοκληρώθηκε σήμερα με την ομόφωνη απόφαση όλων των κατηγορουμένων.
Πρόκειται για μια κατάσταση ομηρίας, όπως την χαρακτήρισε συγκεκριμένα ο Νίκος Κώτσης, με την κατασκευή μιας σκευωρίας σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη με παράνομες υποκλοπές και όχι μόνο, μετά την εμπλοκή του με τα ποδοσφαιρικά πράγματα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό και η ομάδα άλλαξε σελίδα, έκτοτε άρχισε να «μεγαλώνει» στην Ευρώπη και να κατακτά και πάλι τίτλους. Κάτι που «ενόχλησε» πολλούς. Ξεκίνησε λοιπόν μια προσπάθεια από κάποιους να στήσουν μια υπόθεση.
Ξεκίνησε με το Koriopolis, δεν τα κατάφεραν, απαλάχθηκε πανηγυρικά και τότε. Μπήκε η κατηγορία της «Εγκληματική οργάνωσης», έγινε συμμορία,η οποία σήμερα κατέληξε σε ομόφωνη αθώωση.
Σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης, από την πρώτη στιγμή η υπόθεση πήγε στο πειθαρχικό συμβούλιο της UEFA, αθωώθηκε, πήγε στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο στο CAS αθωώθηκε, συμμετείχε σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μάλιστα, το 2020 η υπόθεση ολοκληρώθηκε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κι ο Ολυμπιακός και ο κ. Μαρινάκης κρίθηκαν αθώοι πανηγυρικά.
Στην επόμενη ημέρα, μετά από αυτή τη δολοφονία χαρακτήρων που οι εμπλεκόμενοι έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σε αντιδράσεις…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου