Friday, 29 March, 2024

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται με την κατάθεση της συζύγου του και του Σπύρου Μπιμπίλα

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με την κατάθεση της συζύγου του ηθοποιού αλλά και του του προέδρου της ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα.
Τον σύζυγό της Πέτρο Φιλιππίδη υπερασπίζεται και σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η Ελπίδα Νίνου. Η δίκη του ηθοποιού συνεχίζεται με την κατάθεση και του προέδρου της ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα.
Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.
Ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δγημητρακόπουλος σχολίασε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει όλοι να σεβαστούν τον προσωπικό χώρο του Πέτρου Φιλιππίδη και το σπίτι του, απευθύνοντας έκκληση στο να μην υπάρχουν κάμερες κάτω από το σπίτι του, και για την προστασία των έτερων ενοίκων.
«Θα ήθελα να σας μεταφέρω μία παράκληση του κ. Φιλιππίδη και της συζύγου του. Σεβόμαστε και σέβονται απόλυτα το έργο που κάνετε οι δημοσιογράφοι και θέλετε να ενημερώνετε την κοινή γνώμη. Παράκληση: Έχετε πλάνα του κ. Φιλιππίδη από όταν έρχεται στα δικαστήρια, μην έρχεστε στο σπίτι του γιατί είναι μία πολυκατοικία, που μένουν άνθρωποι ηλικιωμένοι, έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο και άλλα ζευγάρια, και δημιουργείται μία αναστάτωση. Σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή που έχουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας του Πέτρου Φιλιππίδη», ανέφερε αρχικά.
«Δεν κάνει δηλώσεις γιατί έχει επιλέξει οι «δηλώσεις» που θα κάνει να είναι κατά το στάδιο της απολογίας. Δεν θέλει να τροφοδοτεί την κοινή γνώμη με τις θέσεις και τις απόψεις του. Όταν θα έρθει η στιγμή να απολογηθεί θα τα πει όλα και θα απαντήσει σε όλα. Είναι μία στάση που πρέπει να σεβαστείτε», συμπλήρωσε.

Για την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο κ. Δημητρακόπουλος επεσήμανε πως, «ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει. Ο κ. Μπιμπίλας είναι μάρτυρας κατηγορητηρίου, τον έχει καλέσει, δηλαδή, ο Εισαγγελέας, για να καταθέσει αυτά που γνωρίζει. Στην προανακριτική κατάθεση που έχει δώσει ο κ. Μπιμπίλας, λέει για τις αποδιδόμενες κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, “δεν γνωρίζω τίποτα”. Δεν υπάρχει νομικός όρος που να αποδίδεται κάποιος ως «μάρτυρας αληθείας». Αυτοί είναι νεολογισμοί. Κανένας Εισαγγελέας δεν δέχθηκε αυτόν τον χαρακτηρισμό, είναι μάρτυρας κατηγορητηρίου ο κ. Μπιμπίλας. Αυτός είναι ο όρος ο σωστός ο δικονομικός. Και όταν λέμε ότι είναι μάρτυρας κατηγορητηρίου, δεν εννοούμε ότι θα έρθει και θα πει πράγματα κατά του Πέτρου Φιλιππίδη ή υπέρ του Φιλιππίδη. Είναι μάρτυρας που έχει κληθεί από τον Εισαγγελέα».
Για τη σχέση των δύο ηθοποιών και τις κατηγορίες σχολίασε πως, «Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Σπύρος Μπιμπίλας αυτοαποκαλούνταν “αδέρφια”. Τρεις μέρες πριν τις καταγγελίες ήταν στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη ο κ. Μπιμπίλας, δεν έχει καμία αγωνία για το τι θα καταθέσει ο κ. Μπιμπίλας. Δεν μιλάνε τώρα, ο κ. Φιλιππίδης δεν έχει ισχυριστεί τίποτα. Όλα θα κριθούν από το δικαστήριο». «Εάν ο κ. Μπιμπίλας πιστεύει ότι δεν έχει ψευδομαρτυρήσει, κανείς δεν τον κατηγορεί ότι έχει ψευδομαρτυρήσει. Τα γεγονότα ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε σχέση με μία φίλη του γιου του, είναι παντελώς ανακριβή. Αυτή είναι η θέση της οικογένειας Φιλιππίδη», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου