Friday, 29 March, 2024

Δίκη Noor1: Ο Τούρκος ομολόγησε ότι πήγαν στη βίλα του Γιαννουσάκη για να παραλάβουν ηρωίνη

Στη μεταφορά του φορτίου της ηρωίνης του «Noor 1» σε αποθήκη στο Κορωπί και το ραντεβού στη βίλα του συγκατηγορούμενου

του Ευθύμιου Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, αναφέρθηκε σήμερα Τούρκος κατηγορούμενος στην απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
Πρόκειται για τον Τούρκο διερμηνέα του συμπατριώτη του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της διακίνησης των ναρκωτικών Μπασκάλ ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές Κορυδαλλού πριν δικαστεί.
Ο διερμηνέας Εξακάλ Βολκάν αναφέρθηκε στις επαφές του «εγκεφάλου» της μεταφοράς της ηρωίνης ο οποίος είχε εμφανιστεί ως επιχειρηματίας για τη μεταφορά μαρμαρόσκονης από την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ είχε φτάσει να… διαπραγματεύεται ακόμα και την αγορά πολυτελούς ξενοδοχείου στο Λαγονήσι.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν χρησιμοποιούνταν μόνο για τις μεταφράσεις, αλλά και για το κουβάλημα των 800 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη που είχαν νοικιάσει στο Κορωπί. Στην απολογία του ο Βολκάν περιγράφει για το πως ξεφόρτωσε τα ναρκωτικά με το συνεργάτη του Μπασκάλ, Μεντίν: «Όταν τον ρώτησα, μου είπε ότι είναι μαρμαρόσκονη, αντιλήφθηκα ότι ήταν ναρκωτικά. Ήμουν 12-13 μέρες διερμηνέας. Ο Μπασκάλ υποτίθεται ήταν επαγγελματίας, ότι είχε φορτηγά. Έκανε το ρόλο του πολύ καλά γιατί με κορόιδεψε».

Για να συνεχίσει: «Από τη στιγμή που μπήκαν τα ναρκωτικά στην υποψία μου, εκεί αλλάζω χαρακτήρα και βλέπω το Μπασκάλ ως μαφιόζο. Θεώρησα ότι είναι πανάκριβα τα ναρκωτικά και ότι είχε πολύ δύναμη. Θα γλιτώσω τη ζωή μου και θα απομακρυνθώ. Έπρεπε να μην αντιληφθούν ο Μπασκάλ και Μεντίν ότι ξέρω εγώ ότι ήταν ναρκωτικά. Ξεφορτώσαμε, τα κατεβάσαμε». Σε ερώτηση του αναπληρωματικού εισαγγελέα της Έδρας Ευάγγελου Κασαλιά, γιατί δεν κατήγγειλε τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Αστυνομία, είπε: «Αν είχα πάει στην Αστυνομία, θεώρησα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσω. Δεν θα ήμουν εδώ τώρα. Θεωρούσα ότι ο Μπάσκαλ με παρακολουθούσε. Μπορεί να κατάλαβε ότι είχα καταλάβει. Επέλεξα να μην πεθάνω γιατί αν έπαιρνα την Αστυνομία, δεν θα ήμουν εδώ».

Μετά την πρώτη μεταφορά των ναρκωτικών στην αποθήκη στο Κορωπί, ο Βολκάν αναφέρθηκε και στο ραντεβού που είχαν μαζί με τον Μεντίν, στη βίλα του συγκατηγορούμενου του Ευθύμιου Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη. Ο κατηγορούμενος περιέγραψε: «Μου λέει πάμε στη Φιλοθέη. Έχουμε ραντεβού 6 η ώρα. Στη Φιλοθέη πήγαμε μόνοι μας. Δεν ανέφερα για τα εμπορεύματα. Έκανα τον χαζό. Με αφήνει έξω από την καφετέρια, μου λέει κάτσε. Έρχεται καθόμαστε. Δεν μιλούσε. Έστελνε μηνύματα. Τον έβλεπα ανήσυχο, νευριασμένο, αγχωμένο. Μου λέει πάμε να φύγουμε. Πάλι ακυρώθηκε του λέω. Κόφτο μη ρωτάς πάμε να φύγουμε. Πάμε στην αποθήκη να δούμε αν όλα πάνε καλά μου είπε. Στο δρόμο ήταν αγχωμένος, ανήσυχος».
Ο Πρόεδρος του Εφετείου ρώτησε: «Δεν ήρθαν οι επιχειρηματίες. Γιατί έπρεπε να πάτε στην αποθήκη; Γιατί δεν πήγατε σπίτι σας»;
Για να απαντήσει ο Βολκάν: «Δεν πήγα στην Αστυνομία. Με είχε δέσει. Δεν μπορούσα να φύγω αν δεν τελείωνε η δουλειά».
Η δίκη συνεχίζεται την 1η Ιουλίου με τις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου