Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δίστομο: «Μάχη» με τις φλόγες, από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας το απόγευμα της Δευτέρας, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Μηνάς λίγο μετά τις 17:00 και άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο και 14 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 66 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν περιοδικά δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη, με τη φωτιά να καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, χωρίς να πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Τρίτη 23 Αυγούστου 2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 3- για τη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα αφορά τις περιοχές σε: Μεσσηνία, Λακωνία, Κύθηρα

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου