Saturday, 20 April, 2024

Δίωξη για δύο κακουργήματα στους συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα 105 κιλά κοκαΐνης

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των 10 συλληφθέντων, μελών διεθνούς κυκλώματος

που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης άνω των 100 κιλών.

Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα.

Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας, της οπλοκατοχής και της επικίνδυνης οδήγησης. Οι δέκα συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από την οποία ζήτησαν προθεσμία για την Δευτέρα. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, έχουν συλληφθεί συνολικά 14 μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος της, ένας 69χρονος, ο οποίος ήταν γνώριμος στις Αρχές, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε αποφυλακιστεί.

Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Χαλκηδόνας όπου μετέφεραν με Ι.Χ. Φορτηγά, εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν μπανάνες προερχόμενα από τη Λατινική Αμερική, πλην όμως ήταν ειδικά διαμορφωμένα με κρύπτες για την απόκρυψη ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στην εν λόγω αποθήκη πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. Κατασχέθηκαν 104 κιλά και 665 γραμμάρια κοκαΐνης, 811 γραμμάρια κάνναβης, 284.000 ευρώ, ένα πιστόλι, ένα πιστόλι κρότου αερίου, πέντε ρολόγια μεγάλης αξίας, 6 αυτοκίνητα, ένα δίκυκλο και ένα φορτηγό με τον τράκτορα του και κοντέινερ, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι εγκληματίες.

Το κύκλωμα δρούσε για τουλάχιστον τρία χρόνια, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη καθώς μόνο από την κατασχεμένη ποσότητα κοκαΐνης η αξία στην αγορά φτάνει τα 8 με 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος θα ήταν τουλάχιστον 2,1 εκ ευρώ.

thestival.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου