Thursday, 28 March, 2024

Δίωξη του εισαγγελέα σε Μαρινάκη και στην ασφάλειά του για παράνομη βία

Mε διώξεις σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, και των ανδρών της ασφαλείας του ολοκληρώθηκε

η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη για απαγωγή του στο Χίλτον τον Μάρτιο του 2018. Η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη για το αδίκημα της παράνομης βίας (πλημμέλημα) σε βάρος των πέντε ανδρών της φρουράς του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, σε βάρος του ίδιου του ίδιου του επιχειρηματία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη βία, αλλά και σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Αξία» Αντώνη Πίκουλα για συνέργεια στο αδίκημα.
Οπως είχε καταγγείλει ο Πάρις Κουρτζίδης, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, έφτασε σε ξενοδοχείο όπου είχε ραντεβού με στενό φίλο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ προκειμένου να συζητήσουν για ένα δημοσίευμα που αφορούσε υπόθεση του επιχειρηματία. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι άνδρες της ασφάλειας του επιχειρηματία έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τους δύο άνδρες. Ενας από αυτούς κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη και, σύμφωνα με την καταγγελία, του είπε πως τον απειλεί με όπλο και πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα φέρεται να του ανέφερε πως το όπλο έχει σιγαστήρα και πως, αν τον πυροβολήσει, δεν θα φανεί και δεν θα ακουστεί τίποτα.
Ο άνδρας της ασφάλειας του επιχειρηματία, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, διέταξε τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα. Όπως αφηγείται ο δημοσιογράφος, πάντα υπό την απειλή όπλου και έχοντας δίπλα του κάποιους ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία, οδηγείται στα γραφείο όπου εργάζεται, εκεί όπου τον περιμένουν πάλι οι άνθρωποι ασφαλείας του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ. Πράγματι, ο δημοσιογράφος ανεβαίνει στο γραφείο και συντάσσει τη δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη.
Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Πάρις Κουρτζίδης μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και καταθέτει όλες τις λεπτομέρειες. Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών αναλαμβάνουν δράση και προχωρούν στην έρευνα της υπόθεσης. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι χρειάστηκε η συνδρομή ξένων Αρχών (Μεγάλη Βρετανία) ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, καθώς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ με κάποιους από τους «απαγωγείς» του.
Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου