Friday, 19 April, 2024

«Δεν βούτηξα να τη σώσω επειδή έχω άσθμα»! Συνελήφθη ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πατέρας του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε χθες το μεσημέρι στην παραλία Καλαμάκι, Κορινθίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε βάρος του πατέρα, ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Υπενθυμίζεται ότι το μικρό κοριτσάκι εντόπισε ένας ψαροντουφεκάς, ο οποίος προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες. Το παιδί διακομίστηκε στο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρό.

Ο πατέρας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελεά και στον ανακριτή Κορίνθου. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, είχε φορέσει σωσίβιο στο παιδί του για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός μαζί της στη θάλασσα. Όταν η 6χρονη γλίστρησε από το σωσίβιο και έφτασε σε βάθος έξι μέτρων, ο πατέρας είπε πως δεν μπορούσε να βουτήξει για να τη σώσει, επειδή έχει άσθμα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού. «Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, 6χρονο αλλοδαπό κορίτσι, στην παραλία Καλαμακίου Σαρωνικού κόλπου Ισθμίων. Η ανωτέρω εντοπίστηκε από υποβρύχιο αλιέα, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ συνελήφθη ο πατέρας για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ.»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου