Wednesday, 24 April, 2024

Δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία

Παραιτήθηκε από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου «Η κυρία Ευθυμίου φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό» 

Την παραίτησή της από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» υπέβαλε η διακεκριμένη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου. Σὐμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία», στις 6 Μαΐου η καθηγήτρια επέστειλε απόρρητη επιστολή προς την πρόεδρο της επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου «σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή εις τρόπον να καταστεί σαφές ότι δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου.

Η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε τη διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό…». Η παραίτηση Ευθυμίου (αδελφή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου και από τα πρόσωπα που φερόταν να εξετάζει ο πρωθυπουργός ως πιθανη υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας) έγινε πριν την ανάρτηση του ιστορικού και μέλους της επιτροπής Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη – για την οποία η «Ελλάδα 2021» αναγκάστηκε να απολογηθεί.

Το δημοσίευμα της «Εστίας» επικαλείται ως λόγους της απόφασης της κ. Ευθυμίου την τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -«δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του»- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή

LIFO

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου