Saturday, 20 April, 2024

«Δεν σκέφτηκα πολύ» λέει 22χρονος αθλητής καράτε, που έσωσε 17χρονη από τους 4 Αιγύπτιους

Ο 22χρονος Μανώλης Καφετζιάδης περιέγραψε το τρομακτικό περιστατικό στην παραλία της Φρεαττύδας, όπου έσωσε μια 17χρονη κοπέλα

από 4 Αιγύπτιους που προσπάθησαν να τη βιάσουν. Ως εργαζόμενος σε beach bar εκείνη την ώρα, ήταν ο μόνος που έσπευσε να βοηθήσει την 17χρονη, όπως ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον της νεαρής. Ο ίδιος περιγράφει αναλυτικά τα γεγονότα που παρατήρησε και πώς αντέδρασε σε αυτήν την κατάσταση.

«Καταρχάς, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνει ο κάθε πολίτης. Να τρέξει να την βοηθήσει» ανέφερε αρχικά ο 22χρονος ήρωας.Ο Μανώλης Καφετζιάδης, αθλητής του καράτε και του τάε κβον ντο, ο οποίος είχε περάσει και από την ομάδα του Ολυμπιακού, ενήργησε με γνώμονα το ένστικτο του. Προσέγγισε την κατάσταση σαν να αφορούσε τον ίδιο, αδιαφορώντας για τον πιθανό κίνδυνο. Απέναντί του βρίσκονταν τέσσερις νέοι, ηλικίας από 17 έως 19 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση. «Δεν σκέφτηκα πολύ, αντέδρασα αμέσως. Η κοπέλα ήταν σε κίνδυνο» συνεχίζει ο 22χρονος. Προσπάθησε αρχικά να ηρεμήσει τους νεαρούς και να επικοινωνήσει μαζί τους. Ωστόσο, αυτοί δεν έδειξαν καμία πρόθεση να υποχωρήσουν.

Μανώλης Καφετζιάδης: Τον απειλούσαν με κομμένα μπουκάλια

«Άρχισαν να με απειλούν με κομμένα μπουκάλια και ένα κομμένο κουτάκι μπύρας. Μου πουλούσαν τρέλα και εγώ όμως έκανα το ίδιο. Κράτησα στο χέρι μου ένα στυλό και τους έκανα να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να κάνω πίσω».Με αυτόν τον τρόπο, ο 22χρονος κατάφερε να κερδίσει χρόνο, και μετά από λίγα λεπτά εμφανίστηκε η αστυνομία. Οι τέσσερις αλλοδαποί, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κορίτσι και τράπηκαν σε φυγή.

Αργότερα, η 17χρονη ανέφερε στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που έφτασαν στο σημείο, ότι και εκείνη προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Ανέφερε ότι ξεκίνησε να συζητά μαζί τους επειδή φοβήθηκε πως αν αντιδρούσε διαφορετικά, ίσως να την πετούσαν στα βράχια.

Παρά τον πετροπόλεμο δεν άφησε αβοήθητη την 17χρονη

Στη συνέχεια, ο 22χρονος εμφανίστηκε, και οι τέσσερις Αιγύπτιοι προσπάθησαν να τον απωθήσουν ρίχνοντας του πέτρες. Ωστόσο, αυτός δεν φοβήθηκε και, αντίθετα, αποφάσισε να μην εγκαταλείψει την 17χρονη και να προσπαθήσει να την βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Η λυπηρή πτυχή της υπόθεσης, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, είναι ότι κανείς άλλος εκτός από τον 22χρονο δεν προσέφερε βοήθεια. Παρά το γεγονός ότι η παραλία ήταν γεμάτη ανθρώπους όλων των ηλικιών, κανείς άλλος δεν εμπνεύστηκε από τον νεαρό ήρωα ώστε να προσφέρει βοήθεια σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.. «Εάν δεν ήταν αυτό το παιδί, δεν ξέρω και εγώ τι θα γινόταν» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η 17χρονη ήταν εγκλωβισμένη στα βραχάκια της παραλίας και κινδύνευε η σωματικής ακεραιότητα, ακόμα και η ίδια της η ζωή», προσθέτει ακόμα ο αυτόπτης μάρτυρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου