Friday, 19 April, 2024

Δεν σταματούν τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας. Γυναίκες ξέφυγαν από τα χέρια τους…

Δεν σταματούν τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας. Γυναίκες ξέφυγαν από τα χέρια τους…

Πάτρα: Συνελήφθη 41χρονος για ενδοοικογενειακή βία -Απείλησε τη γυναίκα του με όπλο

Γυναίκα κατήγγειλε τον 41χρονο σύζυγό της πως την απείλησε με όπλο χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών.

Η 35χρονη πήγε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα υποστηρίζοντας πως κινδυνεύει η ζωή της και η σωματική της ακεραιότητα. Όπως είπε στους αστυνομικούς, μετά από έντονο τσακωμό που είχαν, ο σύζυγός της έβγαλε όπλο που κατέχει και το έστρεψε επάνω της.

Σύμφωνα με το tempo24.news, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο άνδρα ο οποίος υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση εναντίον της συζύγου του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η ίδια. Ο άνδρας ζήτησε βοήθεια προκειμένου να «ξεφορτωθεί» τα όπλα που είχε στην κατοχή του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, τον 41χρονο επισκέφθηκε στο κρατητήριο συγγενικό του πρόσωπο, στο οποίο ο άνδρας έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού και των οχημάτων του, ενώ είχαν σύντομη συνομιλία πριν αποχωρήσει.

Λίγη ώρα αργότερα, το συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου δράστη επέστρεψε στην Ασφάλεια Πατρών προκειμένου να του παραδώσει τα κλειδιά. Σε έλεγχο που ακολούθησε από τους αστυνομικούς, εντοπίστηκαν κάτω από τη σέλα της μηχανής του 41χρονου, ένα αεροβόλο όπλο και ένα κρότου-λάμψης.

Η Ασφάλεια Πατρών σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

Βόλος: Κατήγγειλε τον σύζυγό της στις Αρχές μετά από καβγά: «Μου χτυπούσε το κεφάλι στο πάτωμα»

Στο κρατητήριο πέρασε το προχθεσινό βράδυ (8/2) ένας 40χρονος Βολιώτης, αφού η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία μετά από καβγά και τον κατήγγειλε ότι την χτύπησε.

«Με πρόσβαλε, μαλώσαμε, με έριξε κάτω και άρχισε να χτυπά το κεφάλι μου στο πάτωμα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η 39χρονη γυναίκα σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα gegonota.news.gr.

«Εγώ δεν θυμάμαι να έγιναν όλα αυτά. Μόνο μαλώσαμε και δεν συνέβη τίποτα άλλο», ήταν η απάντηση του συζύγου που χθες (9/2) οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές. Αρχικά ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί ενώ η σύζυγος έπρεπε να επισκεφθεί το νοσοκομείο του Βόλου για να διαπιστωθεί από τους γιατρούς εάν έφερε κακώσεις στο κεφάλι, ώστε να προσκομίσει πιστοποιητικό… 

Το βράδυ του καυγά η 39χρονη δεν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο για να μην μείνει μόνο στο σπίτι το μικρό παιδί τους. Χθες παρενέβη η ίδια στη διαδικασία και ζήτησε να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε η διαδικασία του Αυτοφώρου να μην συνεχιστεί. Το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσουν σε ποινική διαμεσολάβηση. Όταν στην Ελλάδα σου ζητάνε εκατό χαρτιά για να διαπιστώσουν αν χτυπήθηκες, αν λες αλήθεια, αν… πολλές γυναίκες, δυστυχώς, υπό τον φόβο αντιποίνων, κάνουν πίσω και δεν πρέπει… για αυτό έχουμε τραγικές συνέπειες με δυσάρεστη κατάληξη… όλα σαφώς επιβάλλεται να αλλάξουν, και στους νόμους και στην προστασία των γυναικών, αν και αργεί να συμβεί αυτό! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου