Thursday, 28 March, 2024

Δεύτερη ευκαιρία για τη 19χρονη που άφησε το μωρό της σε καρότσι σούπερ μάρκετ

Σήμερα, ένα μήνα μετά το περιστατικό που συγκίνησε την κοινή γνώμη, κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της τη μικρή Ευανθία – «Έκανα ένα μεγάλο λάθος και έχω μετανιώσει» δήλωσε μέσω της δικηγόρου της στο protothema.gr, μετά την επίσκεψη στο αναρρωτήριο Πεντέλης, που έχει μεταφερθεί το μωρό
Η 19χρονη μητέρα που επέλεξε να εγκαταλείψει το μωρό της σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, μόλις επτά ημέρες από τη στιγμή που το έφερε στον κόσμο, σήμερα, ένα μήνα μετά κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της τη μικρή Ευανθία.

Aπό νωρίς το πρωί, η 19χρονη μητέρα βρέθηκε στο αναρρωτήριο Πεντέλης, όπου έχει μεταφερθεί το μωράκι, προκειμένου να το δει και να το αγκαλιάσει. Η ίδια μέσω της δικηγόρου της, κ. Ειρήνης Μαρούπα, είπε στο protothema.gr: «Την κράτησα αγκαλιά για δέκα λεπτά. Μεγάλωσε και ομόρφυνε. Θα ξανάρθω αύριο και θα έρχομαι όσο πιο συχνά μπορώ, ώστε να δεθώ μαζί της και να είναι σαν να μην χωριστήκαμε ούτε μια ημέρα. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και έχω μετανιώσει. Θα ακολουθήσω κατά γράμμα ότι μου πουν οι κοινωνικοί λειτουργοί και θα κάνω νέα αίτηση στην εισαγγελία ανηλίκων να μπορέσω να πάρω το μωρό σπίτι».

Σημειώνεται πως η 19χρονη κοπέλα θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 26 Νοεμβρίου για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Ήταν γλυκές συναισθηματικές στιγμές μιας μανούλας που μετάνιωσε που άφησε το μωράκι της και η απόγνωση την οδήγησε σε αυτό που έκανε. Το πήρε αγκαλίτσα, το είδε για δέκα λεπτά μόνο και θα ξαναέρθει αύριο με τη μαμά της. Θέλει πολύ να δεθεί με το μωρό της και να αποκαταστήσει το συναισθηματικό δεσμό μαζί του. Ήταν πολύ χαρούμενη και κατάλαβε ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος αυτό που έκανε. Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα που θα της υποδειχθεί από τις κοινωνικές λειτουργούς ώστε να μπορέσει να αναλάβει ξανά την επιμέλεια του μωρού» είπε, αρχικά, στο protothema.gr η κ. Ειρήνη Μαρούπα και συνέχισε: «Ήδη έχει βρει μια δουλειά και είναι αφοσιωμένη στο να ξαναπάρει το μωράκι της και πάλι πίσω. Πρώτα θα περάσει λίγος χρόνος που να μπορεί υπό την παρακολούθηση των κοινωνικών λειτουργών να επισκέπτεται το μωρό και να διαπιστωθεί ότι πράγματι ο συναισθηματικός δεσμός της μάνας με το μωρό είναι ισχυρός, όπως πρέπει ώστε να δικαιούται να το ξαναπάρει πίσω με εμπιστοσύνη αυτή τη φορά, ότι δεν θα συμβεί κάτι στο μωρό. Οι ψυχίατροι δεν είχαν τη δυνατότητα να την εξετάσουν και προσπαθούμε και εκεί να αποκαταστήσουμε ένα πρόγραμμα επισκέψεων στους ψυχιάτρους ώστε να μπορούν να κάνουν την πραγματογνωμοσύνη και να δικαστεί κανονικά όπως έχει αναβάλλει το δικαστήριο στα τέλη Νοέμβρη».

protothema

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου