Friday, 19 April, 2024

Δηλώσεις συμμετοχής των Σχολείων για την ΙΔ’ Μαθητιάδα

1200 μαθητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο θα συναντηθούν και φέτος σε έναν κοινό τόπο αθλητισμού και πολιτισμού
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των σχολείων για την ΙΔ΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ στα σχολεία της Ελλάδας αλλά και στις χώρες όπου υπάρχει ελληνική Ομογένεια, σύμφωνα με την 183483/Δ2/22-11-2019 εγκύκλιο της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη.
Η ΙΔ’ Μαθητιάδα θα διεξαχθεί από 15 έως 19 Μαΐου 2020 στην Πρώτη Σερρών του Δήμου Αμφίπολης και στην ευρύτερη περιοχή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Γυμνάσια της Ελλάδας (Δημόσια, Ιδιωτικά, Ειδικά) αλλά και τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού στα οποία φοιτούν Έλληνες μαθητές και καλύπτουν τις ηλικίες των 12 έως 15 ετών. Οι αιτήσεις συμμετοχής αποστέλλονται από τα σχολεία στην Πανελλήνια Μαθητιάδα έως 07/2/2018. Στην αρχική δήλωση συμμετοχής των σχολείων δε χρειάζονται κάποια δικαιολογητικά παρά μόνο η πρόθεση συμμετοχής του σχολείου.
Από το 2001 η Μαθητιάδα έχει χτίσει μία διαχρονική παρουσία έχοντας εξελιχτεί στη μεγαλύτερη βιωματική ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ διοργάνωση αθλητισμού και πολιτισμού, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα κι από άλλες χώρες του κόσμου να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία ζωής! Ήδη στη 18χρονη πορεία της Μαθητιάδας έχουν συμμετάσχει περίπου 10.000 μαθητές από 600 Γυμνάσια από όλους τους νομούς της Ελλάδας και από 45 χώρες του εξωτερικού.
Η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ χαρακτηρίζεται ως μια «Πανελλήνια Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς είναι προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για Έλληνες μαθητές Γυμνασίου. Η μεγάλη αυτή διοργάνωση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αθλημάτων. Παράλληλα με τους αθλητικούς αγώνες διοργανώνονται πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιστημονικές και άλλες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας μαθητών και θεατών σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα. Για την επιτυχία της διοργάνωσης συνεισφέρουν εθελοντικά εκατοντάδες άτομα.
Σκοπός της σημαντικότερης εκπαιδευτικής αθλητικής και πολιτιστικής διοργάνωσης είναι η συνάντηση και η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου (αθλητών και μη), από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια σε αθλητικούς αγώνες «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Για αυτό το λόγο άλλωστε οι συμμετέχοντες στα αθλήματα δεν είναι απαραίτητο να είναι αθλητές, αλλά μπορούν να συμμετέχουν σε αυτά χωρίς προηγούμενη εμπειρία.
Ένα σχολείο μπορεί να συμμετέχει χωρίς όριο μαθητών, από ένα μαθητή μέχρι όλο το σχολείο και ακολουθείται η διαδικασία των πολυήμερων εκδρομών. Η Μαθητιάδα είναι μια μορφή εκπαιδευτικής μαθητικής εκδρομής, όπου σκοπός δεν είναι μόνο η διασκέδαση αλλά κυρίως η εκπαίδευση, η συμμετοχή, η συναναστροφή και αποδοχή του διαφορετικού μέσα σε ένα κλίμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την προκήρυξη και το έντυπο συμμετοχής στο www.mathitiada.gr ενώ τα έντυπο συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλεται από τα Γυμνάσια στο gram@mathitiada.gr.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνδιοργανώνεται με το Δήμο Αμφίπολης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πανελλήνια Μαθητιάδα
Γραφείο Τύπου
τηλ. +30 2324061604
f. +30 2324061604

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου