Thursday, 25 April, 2024

Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη. Πανό με Χ

Χιλιάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν χθες το κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών

με τους 57 νεκρούς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 50.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους, ανάμεσά τους φοιτητές και μαθητές.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πλάνα από την μεγαλειώδη πορεία, στην οποία όμως- εκτός από τα συνθήματα, με τα οποία το πλήθος ζητούσε να αποδοθούν ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα- υπήρχαν και πλακάτ με τις φωτογραφίες γνωστών δημοσιογράφων, τα πρόσωπα των οποίων είχαν καλυφθεί με ένα κόκκινο “Χ”.

Πρόκειται για την Σία Κοσιώνη, τον Παύλο Τσίμα, τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Άρη Πορτοσάλτε, δημοσιογράφους δηλαδή, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες δέχθηκαν όχι απλώς κριτική για τις απόψεις που εξέφρασαν αναφορικά με τη σύγκρουση των δύο τρένων, αλλά και ένα πραγματικό διαδικτυακό μπούλινγκ και μια πρωτοφανή επίθεση που συνοδευόταν από απειλές, ύβρεις…

Η επίθεση Κανάκη στον Πορτοσάλτε

Στο στόχαστρο βρέθηκε κατ΄εξοχήν ο Αρης Πορτοσάλτε, που δέχθηκε και τη γνωστή επίθεση από τον Αντώνη Κανάκη των Ράδιο Αρβύλα.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Κανάκης, αφού έδειξε τα σχόλια του δημοσιογράφου στο δελτίο του ΣΚΑΙ είπε: “Επικοινωνούν αυτοί οι άνθρωποι με τον εγκέφαλό τους; Δηλαδή γ…ώ τις γραβάτες σας, τα σακάκια σας, τα πτυχία σας, τις θέσεις σας, την μούρη που πουλάτε οι δημοσιογράφοι οι έγκριτοι και σκ…ά στα μούτρα σας. Καταλάβατε”; Και εχθές έκανε νέο σχόλιο… δείτε το μετά το 20′ 

Ακολούθησε το πανό στο ΣΕΦ κατά του Άρη Πορτοσάλτε, με το σύνθημα “Πορτοσάλτε θα γαμ@@@ για παραδειγματισμό”. Αφορμή η δήλωση Πορτοσάλτε ότι τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, γίνονται και ολοκληρώνονται μόνο μετά από θυσίες, αναφορά που ορισμένοι ερμήνευσαν ότι πρέπει να γίνονται θυσίες για να προχωρούν τα έργα…

Αντίστοιχη επίθεση υπέστη και ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος χαρακτήρισε τον θάνατο των 57 ανθρώπων “σημείο τομής, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους ξανά σιδηρόδρομο, που να λειτουργεί καλά και να λειτουργεί ασφαλώς”.

Τι είχε πει ο Παύλος Τσίμας: “Για τους γονείς των 21 παιδιών που χάθηκαν σε εκείνη τη σχολική εκδρομή, τίποτα δεν έχει σημασία, τα παιδιά τους χάθηκαν. Ή για τους γονείς και τους φίλους των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν το ’99, στο λεωφορείο που τους γύριζε από την Αθήνα πίσω στη Θεσσαλονίκη. Αλλά, ο θάνατός τους, εμείς μπορούμε να λέμε, ότι δεν πήγε εντελώς χαμένος, διότι, ακριβώς με αυτά τα δύο συγκλονιστικά γεγονότα, έγινε μια τεράστια εθνική κινητοποίηση, φτιάχτηκε ένας δρόμος, ο οποίος είναι σύγχρονος…

Λέω, ότι αυτό μπορεί να είναι το σημείο τομής, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους ξανά σιδηρόδρομο που να λειτουργεί καλά και να λειτουργεί ασφαλώς”.

“Βροχή” αρνητικών σχολίων έχουν δεχτεί και ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Σία Κοσιώνη, στους οποίους καταλογίζουν ότι επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες για την τραγωδία στον σταθμάρχη, αποσιωπώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης. Τα πανό που δεν ήταν φυσικά αυθόρμητα αλλά τα είχε παράξει οργανωμένη πολιτική δύναμη και τα είχε μοιράσει στους διαδηλωτές, θυμίζουν το πογκρόμ που υπέστησαν οι δημοσιογράφοι την εποχή των μνημονίων, όταν κυκλοφορούσαν αφίσες με δημοσιογράφους υπό προγραφή. Ανάλογο πανό δημοσίευσε πρόσφατα και ο Παύλος Πολάκης στο Facebook. Εκτός από δημοσιογράφους, αντίστοιχες εικόνες υπήρχαν και με υπουργούς της κυβέρνησης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μάκης Βορίδης, ο Κώστας Καραμανλής, που παραιτήθηκε από το υπουργείο Μεταφορών μετά το δυστύχημα, καθώς επίσης και με τον πρωθυπουργό.

Χιλιάδες στους δρόμους της Αθήνας

“Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη” απαίτησαν χιλιάδες απεργοί στην Αθήνα, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών, στα Προπύλαια.

Καταγγέλλουν πως ό,τι έγινε στα Τέμπη ήταν “ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας” και επισημαίνουν ότι “είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν τον σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών”. Η συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε με την απαγγελία στίχων από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου “Σχήμα της απουσίας”: “Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά από το σπίτι τους…”.

πηγή: thetoc

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου