Thursday, 25 April, 2024

Δημοσκόπηση: Ντέρμπι στο δημοψήφισμα – Προβάδισμα του «ΝΑΙ» έναντι του «OΧΙ»

Δημοσκόπηση: Ντέρμπι στο δημοψήφισμα – Προβάδισμα του «ΝΑΙ» έναντι του «OΧΙ»

Συντριπτικό «Ναι» υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα 1,4% του «Ναι» έναντι του «Oχι» καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO για το «Εθνος». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» λαμβάνει 44,8% και το «Oχι» 43,4%. Το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με το «Oχι» υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη.

Συντριπτικό ΝΑΙ υπέρ του ευρώ με ποσοστό 74% και ντέρμπι στο δημοψήφισμα με μικρό προβάδισμα του ΝΑΙ, αλλά με σαφή ανοδική τάση, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCΟ για το «Εθνος» σχετικά με την τάση των ψηφοφόρων εν όψει της κάλπης την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ΝΑΙ λαμβάνει 41,5%, ενώ το ΟΧΙ κυμαίνεται στο 40,2 %. Η διαφορά φαίνεται οριακή αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του ΝΑΙ. Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του ΝΑΙ φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του ΟΧΙ στο 43,4% με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων.

Ο Κ. Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Alco, επεσήμανε ότι η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη και την Τετάρτη, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η τάση ήταν υπέρ του ναι, ωστόσο η διαφορά είναι μικρή και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή υπεροχή του «ναι» εξαιτίας κυρίως του φόβου για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και πιθανού «κουρέματος» των καταθέσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου