Thursday, 28 March, 2024

Δημόσιο και ΜΜΕ κατεβάζουν ρολά για την 24ωρη απεργία της 7ης Απριλίου

ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου καλούν σε μαζική συμμετοχή υπαλλήλους και συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης (συλλαλητήριο στις 11.00 στην πλ. Κλαυθμώνος) ενάντια στα μέτρα που φέρνει το 3ο Μνημόνιο

Οι συνδικαλιστές του Δημοσίου εκτιμούν ότι έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα που καταγράφονται προσφάτως στον Τύπο, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά και για το φορολογικό και τα «κόκκινα» δάνεια.
Υπολογίζουν ότι το ασφαλιστικό θα φέρει μεσοσταθμικές μειώσεις 20%-25% στις συντάξιμες αποδοχές των νέων συνταξιούχων και για το Δημόσιο οι μειώσεις θα κυμανθούν από 7% (στην περίπτωση υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης με 20 χρόνια υπηρεσίας) έως 35% (υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 40 χρόνια υπηρεσίας).
Πλήθος ομοσπονδιών και συλλόγων έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης στην πλ. Κλαυθμώνος: ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΕΧ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, καθώς και συνταξιουχικές ομοσπονδίες, μεταξύ άλλων.
«Ρολά» στα ΜΜΕ
Στην απεργία συμμετέχουν ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ.
Έτσι, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως την ίδια ώρα την Παρασκευή (8/4), δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές σε δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και δεν επιτρέπονται αναρτήσεις στις ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Η απεργία εκτός από την ΕΡΤ ισχύει και για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς, τα γραφεία Τύπου και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, οι οποίες όμως θα επανέλθουν κανονικά στα περίπτερα το Σάββατο (9/4).
Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα (12.15-12.30 το μεσημέρι) και 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20.00-20.15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
24ωρη απεργία και στα αεροδρόμια
Νεκρώνουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην απεργία.
Στην κινητοποίηση, που ξεκινά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, συμμετέχει επίσης η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), η οποία διαμαρτύρεται και για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ
O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία, όπως και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση.
Στους δρόμους η ΟΛΜΕ
Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των καθηγητών στο κάλεσμά της:
Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ.
Και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος των υπαλλήλων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Δημόσιο και ΜΜΕ κατεβάζουν ρολά για την 24ωρη απεργία της 7ης Απριλίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου