Friday, 19 April, 2024

Διέλυσαν το κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Εικόνα χάους άφησαν πίσω τους οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση χθες το απόγευμα στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Κολωνάκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά το πέρασμά τους, οι περίπου 30 αντιεξουσιαστές προκάλεσαν φθορές σε 11 καταστήματα, 2 τράπεζες και σημάνσεις σε αρκετούς δρόμους -όχι μόνο στη Βουκουρεστίου. Το κατάστημα της Louis Vuitton δέχθηκε χτυπήματα με βαριοπούλες.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν να σπάνε προσόψεις από την Ακαδημίας και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την οδό Ομήρου, πετώντας ταυτόχρονα τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα υπέρ του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Αμέσως μετά έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και τραπεζών στη Βαλαωρίτου, ενώ προτού τραπούν σε φυγή προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα επί της οδού Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αντιεξουσιαστές φώναζαν και συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη -για τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη»- Δημήτρη Κουφοντίνα. Η καταδρομική επίθεση ξεκίνησε κατά τις 20:30 και διήρκεσε πολύ λίγα λεπτά. Μέσα σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο, ωστόσο, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να προξενήσουν καταστροφές. Δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποίησαν 15 προσαγωγές. Οι 12 εκ των 15 προσαχθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για τη χθεσινή επίθεση με τους κουκουλοφόρους, αλλά κρατούνται επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Το σκηνικό χάους που άφησαν οι κουκουλοφόροι
Οι κουκουλοφόροι στο πέρασμά τους από τη Βουκουρεστίου, όπως προαναφέρθηκε, άφησαν πίσω τους σκηνικό χάους. Έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών, την ώρα μάλιστα που τα μαγαζιά ήταν ακόμη ανοιχτά και στο κέντρο υπήρχε κίνηση, με κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους ή να πίνει τον καφέ του στους γύρω δρόμους. Μετά την επίθεση οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να μαζέψουν τα σπασμένα και να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και τα εμπορεύματά τους που βρίσκονταν εκτεθειμένα.

Η απόγνωση των εμπόρων, σε κάθε περίπτωση, ήταν μεγάλη, καθώς για μια ακόμη φορά υπέστησαν οικονομική ζημία. 

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για άδεια
Εν τω μεταξύ, το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είπε για δεύτερη φορά «όχι» στο αίτημα του πολυισοβίτη, που από τις 2 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.

Ο Μητσοτάκης στη Βουκουρεστίου
Σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους όπου προκάλεσαν καταστροφές χθες οι κουκουλοφόροι, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη, συνομίλησε με τους καταστηματάρχες τα μαγαζιά των οποίων υπέστησαν καταστροφές.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν γίνεται όλη η πόλη να είναι όμηρος 30 τραμπούκων, πως την επόμενη ημέρα των εκλογών αυτό θα σταματήσει και ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

Πηγή: iefimerida.gr 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου