Friday, 29 March, 2024

Διαμαρτυρία φοιτητών για το νέο νομοσχέδιο για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνηση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αλλά και στη δημιουργία σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας

εξέφρασαν σήμερα με μία παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην παραλία της πόλης. Έξω από το Πανεπιστήμιο ανάρτησε πανό ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φοιτητές των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής, Μηχανολόγων Μηχανικών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.
Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής στο Τμήμα Γεωπονίας, Δημήτρης Νόκας, επισήμανε ότι οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες και ότι ζητούν να ανοίξουν άμεσα οι σχολές τους. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη λειτουργία τους και δεν δηλώνει καν την πρόθεση να ανοίξουν οι σχολές μας. Μέσα σε αυτό το διάστημα φέρνει και αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Θέλουμε χρήματα για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μας με μέτρα προστασίας, να μην καταθέσει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση που έχει στόχο την τρομοκράτηση με διαγραφές φοιτητών και στην ουσία φοιτητοδικεία» τόνισε.
«Βάζει περισσότερα εμπόδια στην εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια, εντείνει την καταστολή με τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και διαγράφει φοιτητές που για πολλούς λόγους καθυστερούν να τελειώσουν τις σπουδές τους», τόνισε ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων του Π.Θ. κ .Μαριετάκης.
Τέλος η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά που συμμετείχε στην κινητοποίηση επισήμανε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των φοιτητών και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. “Η κυβέρνηση προφασιζόταν ότι δεν είχε χρήματα για να κάνει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Οι καθαρίστριες, έναν χρόνο μετά, είναι ακόμη απολυμένες ενώ είχαν δεσμευτεί ότι θα επαναπροσλαμβάνονταν μέσω ΑΣΕΠ» δήλωσε. Φοιτητές άλλων τμημάτων πραγματοποίησαν πορεία στην παραλία της πόλης με κατάληξη το Πανεπιστήμιο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου