Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διασώστης της 7ης ΕΜΑΚ φιλάει μωρό που έσωσε, πριν το δώσει στους δικούς του

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν τα τοπικά ΜΜΕ στην Εύβοια, ενώ οι προσπάθειες απεγκλωβισμών

στις περιοχές που επλήγησαν πιο σφοδρά από την κακοκαιρία «Θάλεια» συνεχίζονται. Στο Μπούρτζι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει και τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζονται ακούραστα για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων, χρησιμοποιώντας για αυτόν τον σκοπό ακόμα και σκαπτικά μηχανήματα, για να τους μεταφέρουν.
Σε μια συγκινητική στιγμή που κατέγραψε η κάμερα του Star Κεντρικής Ελλάδας, ένας διασώστης μεταφέρει στην ασφάλεια ένα μωρό και το φιλάει στο κεφαλάκι του, αμέσως πριν το παραδώσει σε μία γυναίκα.
Πρόκειται για τον Λαμιώτη διασώστη της 7ης ΕΜΑΚ Κώστα Χαϊδη ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του στην 7η ΕΜΑΚ υπό τις οδηγίες του διοικητή τους Χρήστου Πλουμάκη έφυγαν τα ξημερώματα από την πόλη της Λαμίας προκειμένου να συνδράμουν, να απεγκλωβίσουν και να σώσουν ζωές. Άλλωστε η 7η ΕΜΑΚ έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι φτάνει εκεί που άλλοι δεν τα καταφέρνουν. Το ίδιο έκαναν και σήμερα σε συνεργασία με άλλους διασώστες, από άλλες περιοχές.
Τα παλικάρια της 7ης ΕΜΑΚ σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις ενήργησαν σωτήρια σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Πυροσβεστική και την αστυνομία και όχι μόνο και στην κυριολεξία γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο συνανθρώπους μας. Οφείλουμε σε όλους αυτούς τους αγωνιστές (από την 7η ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική, την αστυνομία και όλα τα σώματα που συνέδραμαν) ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ διότι ακόμη μια φορά, υπό αντίξοες συνθήκες με αυταπάρνηση και έχοντας ξεμείνει από σωματικές δυνάμεις έκαναν το καθήκον τους σώζοντας ανθρώπινες ζωές.
περισσότερα εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου