Thursday, 25 April, 2024

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατούσε στη δίκη

για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδήγησε τελικά στη διακοπή της.

Η ένταση που δημιουργήθηκε εκτός της αιθούσης μεταφέρθηκε και εντός αυτής, με την ανταλλαγή συνθημάτων μεταξύ αντιφασιστών και μελών της Χ.Α.: «Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» και «Φουντούλης, Καπελώνης ήταν η αρχή, όλους θα σας χώσουμε βαθιά μέσα στη γη» από τη μία πλευρά και «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» από την άλλη ήταν τα συνθήματα που χώριζαν το ακροατήριο στα δύο.

epeisodiaxa

Είναι χαρακτηριστικό πως όση ώρα διήρκεσε η διαδικασία δεκάδες άνδρες της ασφάλειας και αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα. Χρειάστηκε, μάλιστα, ο γραμματέας της έδρας να επανέλθει στη δικαστική αίθουσα για να ανακοινώσει τη διακοπή της δίκης για την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης φυγαδεύτηκαν από την έξοδο των δικαστών, ενώ η ομάδα των αντιφασιστών έφυγε από την έξοδο που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης καταθέτοντας απάντησε σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και αναφέρθηκε στον ρόλο του βουλευτή της Χ.Α. Γιάννη Λαγού, επικαλούμενος τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με μέλη της Χρυσής Αυγής πριν και μετά την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών στο Πέραμα.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Ένταση επικράτησε λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας έξω από την αίθουσα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όταν ομάδα αντιφασιστών περνώντας τον πρώτο έλεγχο των αστυνομικών, προκειμένου να παρακολουθήσει τη δίκη, βρέθηκε αντιμέτωπη με μέλη του κόμματος.

Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων. Το κοινό από την πλευρά της Χρυσής Αυγής σηκώθηκε μάλιστα από τις θέσεις του ακροατηρίου και έσπευσε προς τα έξω, ενώ οι φωνές έφτασαν εντός της αιθούσης.

Καταγγελία των επεισοδίων από τη Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τα τάγματα εφόδου της αριστεράς, τους κουκουλοφόρους και τους εγκληματίες που επί δύο ημέρες καταστρέφουν δημόσια περιουσία, επιτίθενται με δολοφονική πρόθεση σε πολίτες και συνηγόρους υπεράσπισης και έχουν καταργήσει στην πράξη την θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Βουλευτές του κόμματός μας καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα δεκάδες αδικήματα που τελούνται το τελευταίο διάστημα μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών με την απόλυτη ανοχή και υπόθαλψη των κρατικών Αρχών.

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου