Thursday, 25 April, 2024

Δικαστικός αναβρασμός για τις δηλώσεις Πολάκη – έρευνα ζήτησε ο Αρειος Παγος

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ανώτατων κλιμακίων της Δικαιοσύνης και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, έχουν προκαλέσει οι χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου περί «συμμετοχής μεγάλης μερίδας δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα».

Η τοποθέτηση του κ. Πολάκη σε εκδήλωση στο Περιστέρι προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή», ζητώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώκατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας των αναφερομένων από τον κ. Πολάκη, η έρευνα πέραν του κατεπείγοντος, σύμφωνα με τη εισαγγελική παραγγελία, μπορεί να επεκταθεί και σε κάθε άλλη «ανακριτική πράξη που θα κριθεί αναγκαία».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τονίζοντας ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά, εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς της, σε απόλυτο βαθμό στη συντριπτική του πλειοψηφία»

«Δεν υπάρχει κατηγορία στην οποία να μην υπάρχουν εξαιρέσεις. Όμως, οι εξαιρέσεις ελέγχονται θεσμικά», πρόσθεσε.

kathimerini.gr
Δικαστικός αναβρασμός για τις δηλώσεις Πολάκη – έρευνα ζήτησε ο Αρειος Παγος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου