Thursday, 28 March, 2024

Δικογραφία σε βάρος Αστυνομικών

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος δύο αστυνομικών και άλλων τριών ατόμων.

Ένας 28χρονος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη πυροβόλησε εν ώρα υπηρεσίας κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού κλοπής, τραυματίζοντας το ένα από τα τρία άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Ωστόσο, δεν ανέφερε το περιστατικό ούτε ο ίδιος ούτε ο συνάδερφός του στην υπηρεσία τους. Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίζεται  δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος των δύο αστυνομικών, 28 και 46 ετών, που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη καθώς και των τριών ημεδαπών, 28, 32 και 30 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δυο πρώτοι και αναζητείται ο τρίτος.
Ο 28χρονος αστυνομικός κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ο 46χρονος για υπόθαλψη, ενώ οι τρεις ιδιώτες για απόπειρα κλοπής από κοινού, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά περίπτωση. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών, ότι χθες το απόγευμα, μεταφέρθηκε σε Κλινική της Θεσσαλονίκης άτομο, τραυματισμένο από βολίδα πυροβόλου όπλου. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για τον 32χρονο συλληφθέντα, ο οποίος από κοινού με τους άλλους δύο, επιχείρησαν, χθες το μεσημέρι, να διαπράξουν κλοπή από όχημα, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος σουπερ μάρκετ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Οι δύο αστυνομικοί, που εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία ασφάλειας, μετά από σήμα του Κέντρου μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τα άτομα, τα οποία στην προσπάθεια τους να διαφύγουν με όχημα επιχείρησαν να χτυπήσουν τους αστυνομικούς.
Ο 28χρονος αστυνομικός πυροβόλησε προς την κατεύθυνση του οχήματος, χωρίς να αντιληφθεί την κατάληξη της βολίδας, η οποία, όπως πρόεκυψε, έπληξε τον 32χρονο, ενώ περαιτέρω οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το περιστατικό του πυροβολισμού.
Επιπλέον, σε βάρος του 32χρονου συλληφθέντα ιδιώτη εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος υπηκόων τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν σε νόμιμο έλεγχο από κοινού και κατά συρροή.

Δικογραφία σε βάρος Αστυνομικών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου